aktualnolight elementi10542slika1

Dosadašnji tajnik MK Pakrac-Lipik Marko Straga novi je predsjednik kluba, a Mladen Lesičak će u idućem mandatu obavljati posao klupskog tajnika, odlučeno je tako 26. ožujka na izvanrednoj izbornoj skupštini kluba održanoj u vijećnici kurije Janković. Osim toga 1. svibnja je potvrđen kao termin održavanja tradicionalne utrke „Bljesak“ na Matkovcu. 

U izvještaju o 2021. godini posebno su naglašeni sportski klupski uspjesi. Do u detalj pedantno pobrojani su pojedinačni uspjesi Jure Kosa, Lea Dvorskog, Noe Polenusa i Leona Tonkovića, a u klubu su posebno ponosni na sezonu Stefana Lenčea, koji je klubu donio naslov prvaka države u otvorenom prvenstvu.

viber slika 2022 03 27 10 04 13 143

„Osim naslovom Stefan nas je učinio ponosnima, pogotovo svojim upornim treninzima, trudom, talentom i ponašanjem. Vozio je dvije klase, MX50J i MX65J u sezoni punoj pehova, što ovaj uspjeh čini još većim. Nastupio je u ukupno osam utrka. U klasi MX65J zauzeo je odlično 6. mjesto. S obzirom na to da je ova godina bila prva godina u većoj klasi iskorištena je za prikupljanje iskustva. Iskreno se nadamo da će 2022. godina za sve vozače biti barem ista kao i prethodna, a najvažnije da svi budu bez ozljeda i zdravi, a rezultati će doći", rečeno je na Skupštini.

 

Klub u sezonu 2022. ulazi sa šest licenciranih vozača u klasama MX50J, MX65J, MX85, B-250, i veteran A, a to su: Stefan Lenče - klasa MX65 Junior; Noa Polenus - klasa MX85; Leone Tonković - klasa MX50 Junior; Leo Dvorski - klasa MX50 Junior i naši novi vozači Bruno Baranček - klasa B-250 i Krunoslav Tonković - klasa Veteran A. Oni će predstavljati klub u 2022. na natjecanjima Otvorenog prvenstva Hrvatske, motocrossu i supercrossu te Europskom prvenstvu i AlpeAdria kupu. Realno je, tvrde u klubu, očekivati da će klub ući među pet najboljih klubova u 2022. godini.

Od ostalih aktivnosti izdvojene su redovne radne akcije s ciljem održavanja i uređenja staze i okoliša te zamjena krovišta na zidanim prostorijama oko čega su najviše potegli stariji članovi kluba.

viber slika 2022 03 27 10 04 12 999

Najavljujući još jednom ovogodišnju utrku Bljesak, tajnik kluba Straga se osvrnuo na prošlogodišnju koja je organizirana u problematičnim okolnostima uslijed korone.

„Kočile su nas epidemiološke mjere. Unatoč naporima stotinu volontera kao i našeg lokalnog stožera civilne zaštite da se utrka održi normalno, ipak smo morali napraviti utrku bez pozivanja gledatelja, prikupljanja ulaza i bez ugostiteljske utrke. Svejedno, naša utrka je mamac gledateljima i unatoč mjerama privukla je puno gledatelja koji su opet uživali u pregršt atraktivnih vožnji unatoč svemu.“

Iz financijskog izvješća za 2021. vidljivo je da su u sveukupnih 43 tisuće kuna najviše prihodovali od Grada Pakraca putem SZGP primivši 20.000 kuna, dok su od sponzorskih doprinosa prihodovali samo 6.000 kuna. Rashodi su prikazani u visini 32,5 tisuće kuna.

„Cijele godine smo racionalno štedjeli, ali nažalost, najviše smo uštedjeli na našim vozačima kojima se toliko ponosimo i koji imaju izvrsne rezultate. Njima smo ukupno isplatili 0 kn pomoći, a oni su svejedno svoj dio odradili, zajedno sa svojim roditeljima koji to sve plaćaju.  Ovo je prije svega jako žalosno i sramotno, ali jednostavno nismo imali mogućnosti odvojiti sredstva. Od sponzora smo dobili jedva 6.000 kn, usprkos preko 30 poslanih zamolbi. Ove godine ćemo ih pokušati naći više sponzora, manjih, i time ih imati više po manje, ali sigurnih.“

Obraćajući se Straga se ponovo požalio na slabiji odaziv mlađih članova na radne akcije i općenito sudjelovanje u radu kluba.

„Veliko hvala svima koji su se odazivali, ali i ove godine će se isti ljudi pojavljivati na stazi. Pokušali smo na sve moguće načine pozvati ljude na akciju, od osobnih poziva, do grupnih poziva, do rasporeda radnih akcija, ali opet se to svede na iste ljude. Ovo najviše odnosi na mlađe članove, ne na starije koji su već svoj veliki doprinos dali, a neki daju i dalje. Potrudit ćemo se dodatno potražiti takve članove. Godinu smo završili prijavljivanjem nove utrke za ovu sezonu, te pokrenuli neke od aktivnosti koje moramo odraditi za pripremu nove sezone. Još jednom veliko hvala Gradu Pakracu, našoj gradonačelnici Anamariji koja je uvijek dostupna u svom gustom rasporedu, SZGP, TZ, našem Društvu Mađara, DVD Pakrac, svim našim volonterima, od sudaca, ulaza, verifikacije, ima nas stvarno puno“, poručio je na kraju dosadašnji tajnik, ubuduće predsjednik MK Pakrac-Lipik Marko Straga.

viber slika 2022 03 27 10 04 13 067