banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

PC170055

U susjedskom derbiju 16. kola MŽNL Sl. Brod/Požega odigranom 26. ožujka na Gradskom stadionu u Pakracu pred oko 300 gledatelja Lipik je s 2:0 pobijedio Hajduk.

PC170006

Suprotno očekivanjima i dosad prikazanom ovog proljeća Hajduk je u utakmicu krenuo oprezno i tek je povremeno ozbiljnije gledao prema golu Zanettija. Lipik je s druge strane koristio svaki posjed kako bi umrtvio igru i sveo ju na ritam u kojem se odlično snalaze iskusniji igrači. Naročito to vrijedilo za Alviža koji se u timu Lipika pojavio nakon dužeg izbivanja. Dominantno se postavio u sredini terena provocirajući stalni kontakt i puno sitnih prekida. Prva uzbuđenja došla su u 10. minuti kad su gosti tražili penal, no sudac Bednjanec iz Sl. Broda se nije oglasio. Uzvratio je Hajduk nekoliko minuta kasnije, ali golman Zanetti u kratkom vremenu kroti tri opasne situacije Hajdukovaca koje su na nešto ličile i ostale su jedine njihove konkretnosti u prvom dijelu susreta.

PC170029

Da neće dobro završiti po Hajduk naslutilo se u 36. minuti kad nakon oštrog centaršuta Jozipovića glavom pogađa Klimeš za vodstvo Lipika 1:0 i val oduševljenja pedesetak gostujućih navijača smještenih na istočnoj strani stadiona. Jalova inicijativa Hajduka je nastavljena, napadačke ideje svodile su se na uporno traženje Matijaševića, koji je loptu gotovo uvijek primao s najmanje dvojicom igrača na leđima i često bio meta grubih nasrtaja lipičkih braniča što je osrednji spomenuti arbitar propustio pravovremeno sankcionirati. Trudili su se i Zandona, i Benković i ostali no u subotu jednostavno nije išlo. U nastavku se ništa specijalno nije promijenilo. Umjesto Čuljka je u igru u poluvremenu ušao Krpan što je malo popravilo okomitost Hajduka, no sve to bilo je nedovoljno za ponovo sigurnog, mirnog i nesavladivog Zanettija.

PC170022

Opet taj Zanetti!
U jeku Hajdukovih nastajanja da probije zadnju lipičku liniju, najopasnije je zaprijetio mladi Banković i to s dvadesetak metara kad je umalo iznenadio Zanettija, no lopta je odsjela na gredi. I onda uslijedio hladan tuš za Pakračane. Ditzman krivo dodaje jednu loptu u napadačkoj zoni, iz čega se rađa kontra Jedvaja i Alviža. Potonji prima loptu na ljevom rubu šesnasterca i oštrom loptom pronalazi utrčalog Jedvaja koji je dočekao prvu grešku na utakmicu dotad odličnog Kligla i mirno je posprema za 2:0 pored nemoćnog Putaka. Do kraja je Hajduk pokušavao brojnim dugim loptama preko Matijaševića i Zandone, prijetio je izvana Dietzman, pokušavalo se sa svih strana no mreža Lipičana nije se zatresla.

PC170041

Nakon utakmice su treneri Milašinović i Kafka komentirali da je Hajduk u ovom derbiju bio bolji i imao više od igre, ali da je ovaj put iskustvo Lipičana nadmudrilo mladost i poletnost Hajdukovaca.
Hajduk će u 17. kolu na gostovanje kod Zadrugara.
Hajduk: Putak, Kligl, Baškiera, Benković, Zandona, Petrović, Matijašević, Dietzman, Grubišić, Keć i Čuljak. Klupa: Balog, Širac, Majdanac, Krpan, Kiš, Dietzman i Čakarić.
Lipik 1925: Zanetti, Marjanović, Gelešić, Klimeš, Alviž, Jedvaj, Jozipović, Podunavac, Crnojević, Pierobon, Kaurin. Klupa: Nikić, Duvnjak, Čavlović, Ajman, Milašinović, Rančić i Marinić.

PC170064

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić