slavlje u Lipiku

U 16. kolu Međužupanijske nogometne lige na Gradskom stadionu u Pakracu s početkom u 15,30 sati bit će odigran susjedski derbi između Hajduka i Lipika 1925. Najavljen je topao i sunčan dan pa je pred ljubiteljima nogometa prava sportska poslastica.

Hajduk je proljeće otvorio domaćom, uvjerljivom pobjedom protiv Slobodnice i remijem u Sikirevcima čemu je prethodio kup uspjeh u Kuzmici, dok je Lipik u kupu izbacio Croatiju iz D. Obriježi, a prvenstvo otvorio porazom Sibinju te pobjedom protiv Budainke. Hajduk s pojačanjem Filipom Matijaševićem djeluje opako, o čemu najzornije svjedoči 6 njegovih golova u tri službene utakmice. Osim toga svojim je prisustvom učinio boljim ostale igrače koji su se oslobodili grča i na svojim se pozicijama poprilično razmahali… S druge strane u Lipikovom dresu vrebaju prekaljeni majstori poput Zanettija, Rančića, Jozipovića i ostalih…

Obje momčadi u subotnji derbi ulaze sa sličnih i bezbrižnih pozicija gornjeg dijela tablice - Lipik s pete pozicije i 26 bodova što je mjesto iznad i dva boda prednosti nad šestim Hajdukom. I jedni i drugi dovoljno su udaljeni od vrha i dna da ovaj derbi mogu odigrati bez grča i prevelikih tenzija, vođeni samo sportskim motivima i željom pobjede protiv najdražeg protivnika i sportskih prijatelja.

„Moram reći da je Hajduk favorit u ovom susretu. Izgledaju dobro, pojačali su se zimus, a mi smo u ovom trenutku načeti ozljedama i malo udaljeni od prave forme. Sigurno mi neće igrati tri igrača iz zadnje linije - Nikić i Klimeš zbog ozljeda te Bosnar zbog poslovnih obveza, međutim nema predaje. Lipik je dobivao i teže utakmice. Ovo je susjedski derbi, drukčiji je naboj i svi znamo što on igračima znači. Svak svakoga poznaje i bit će to posebna utakmica i neka ostane u sportskim okvirima. Priželjkujem i apeliram na pošteno suđenje pa neka pobijedi bolji, kazao je uoči derbija Mario Milašinović, dugogodišnji igrač i trener Lipika 1925.

Došavši upravo iz Lipika Ognjen Kafka je na Hajdukovu klupu zasjeo potkraj zimskih priprema umjesto Daruvarčana Nebojše Gostimira.

„Ulazimo kompletni u ovu utakmicu, nema izostanaka niti kartona. Dobri smo, pozitivni nakon posljednjih efikasnih utakmica, ali i prikazane igre. Naročito veseli drugi dio posljednje utakmice u Sikirevcima. Kad tako igramo nikog se ne bojim. Ulogu favorita mogu prihvatiti, ali svi znamo da su ovakve utakmice zapravo uvijek 50:50. Činjenica je da imamo prednost domaćeg terena i kod kuće protiv svakog idemo na pobjedu. No Lipik je znao ovdje slaviti, kao i Hajduk u Lipiku, zar ne? Na ljestvici smo oboje bezbrižni i lišeni većih ambicija. Neka na terenu prevlada fair-play pa nema razloga da to ne bude odlična nogometna subota. Neka pobjedi sretniji i spretniji“, rekao je Kafka.   

Podsjetimo, jesenska utakmica 3. kola, odigrana pred 250 gledatelja u Lipiku, završila je bez pobjednika 2:2. Golove su postigli Zandona i Krpan za Hajduk, dok je za Lipik Kaurin pogodio dvaput.