KK Pakrac 21

Papuk Pakrac je ovog vikenda zabilježio pobjedu u predzadnjem kolu 1.B HKL, a Slavonski banovac poraz u 2. HKL pri čemu se ti rezultati neće puno odraziti na konačni plasman kada idući vikend završi službena ekipna sezona 2021/22. godine.

Pakrac-Papuk je u predzadnjoj ovogodišnjoj prvenstvenoj utakmici u kojoj su ugostili zagrebački Obrtnik Torbar odlučio dati priliku dijelom mlađim igračima ili onima koji nisu imali prilike za previše nastupa, a najbolje ju je iskoristio juniorski prvak Hrvatske u konkurenciji do 18 godina Niko Kalvi  koji je srušio odličnih 572 čunja i osim što je donio pojedinačni bod napravio i značajnu razliku za svoju momčad od čak 74 čunja. Pojedinačne bodove su još donijeli A. Juranović (566), D. Štor (586) i Ž. Major (538), a do konačnih 6:2 su došli urušivši 70 čunjeva više od Zagrepčana (3321:3251).

Niko Kalvi

Pakrac Papuk je sa 17 bodova 8. na tablici. U zadnjem kolu gostuju u Osijeku protiv Zrinski Pivovare i, ovisno o rezultatu, mogu napredovati ili nazadovati na tablici za jedno mjesto.

Slavonski banovac je gostovao u Požegi kod budućeg prvaka Novih nada i također u djelomično izmijenjenom sastavu  više od poraza od 7:1 nije mogao. Jedini pojedinačni bod je ostvario Z. Gnezda s dobrih 563 srušena čunja. U zadnjem kolu idućeg vikenda dočekuju ekipu Osijeka II. Pobjeda im ne bi donijela napredak u odnosu na sadašnje peto mjesto, a u slučaju poraza, ovisno o drugim rezultatima, mogu pasti za jedno ili dva mjesta, u svakom slučaju ostaju u sredini tablice što im je na početku sezone bio i cilj.

Trećeligaši Lipik 1974. i Sloga su prvenstvenu ovogodišnju sezonu završili prošlog vikenda o čemu smo izvijestili ranije.        

zvonko gnezda