IMG 9866

Mladi tenisači TK „Pakrac“ i rukometaši „LiPe“ ovog vikenda započeli su dječjim sportskim danom obilježavanje Dana Grada.

Tenis balon u pakračkom sportskom centru jučer je okupio 41 mladog tenisača iz Pakraca i Lipika koji unazad godinu ili nešto manje dana su počeli organizirano trenirati tenis  pod vodstvom trenera Dine Galijaša u školi tenisa Tenis kluba Pakrac i većini njih je ovo bilo prvo natjecanje. U konkurenciji igračica i igrača mlađih od osam godina u mini tenisu je nastupilo sedam natjecatelja, a najuspješniji je bio Eugen Bešlić. U konkurenciji igrača do 10 godina nastupilo je 16 sudionika u 8 parova, a pobijedili su Adam Filipović i Karlo Nora. U konkurenciji mlađih od 14 godina natjecalo se na nešto većem igralištu, ali još uvijek ne na cijepom, 12 igrača raspoređenih u šest parova, a uspješniji od ostalih su bili  Franka De Zan i Marija Marković. U konkurenciji 6 igrača mlađih od 16 godina pobijedio je Hrvoje Čelec. Svi natjecatelji su od strane organizatora Tenis kluba „Pakrac“ i pokrovitelja Grada Pakraca za uspomenu na svoje prvo natjecanje, ovisno o rezultatima, nagrađeni brončanim, srebrnom ili zlatnom medaljom.    

Galijaš U12   

RUKOMET: Sjećanje na Dinu Plažanina

Pobjedom mladih rukometaša Novske nad domaćom LiPom  24:22 završen je 6. memorijalni turnir „Dino Plažanin“, odigran 12. ožujka u pakračkoj sportskoj dvorani po šesti put organiziran u čast ovog prerano preminulog mladog pakračkog rukometaša. U utakmici za 3. mjesto LiPa 2 je bila bolja do ekipe Popovače. Do kraja neizvjestan finalni sraz bio je ujedno i demonstracija kvalitete mlađih uzrasta (dječaci rođeni 2007. i mlađi) jer su na parketu snage odmjerile ekipe koje se natječu u 1. HRL Istok (LiPa) odnosno Sjever (Novska) pa je pedesetak prisutnih gledatelja zasigurno uživalo u budućnosti lokalnog, ali i hrvatskog rukometa.

IMG 9867

Uz prisustvovanje obitelji Plažanin, po završetku turnira nagrade najboljima ekipama uručio je Dinin brat Roko Plažanin. Pozdravnim riječima i zahvalama za sudjelovanje obratili su se saborska zastupnica i gradonačelnica Anamarija Blažević te Mario Lopar, predsjednik RK LiPe, organizatora turnira.

Za pakračku LiPu 1 igrali su: Marko Kesten, Adrijan Lucić 3, Ivica Skalnik, Ivan Caha 5, Stjepan Karivan, Lovro Nuić, Karlo Andreatto 3, Matej Žužinjak 2, Antonio Grgić, Mile Dabić, Filip Brida i Marin Šimić 6. Trener: Anđelko Lucić.

IMG9863
IMG9832
Igra-U8
igra-U12
Galija-U8