PC039509

U 14. kolu MŽNL Brod/Požega Hajduk je na gradskom stadionu pred stotinjak gledatelja pobijedio Slobodnicu s visokih 6:0.
Od prvog sučevog zvižduka domaćin je preuzeo kontrolu igre i postupno pleo mrežu oko osrednjih gostiju koji su na otvaranju susreta ambicije iskazali tek kroz povremene kontranapade. Takva ideja čuvala im je rezultatski egal samo do 13. minute kada vlastiti šou program prvim od četiri pogotka na utakmici započinje Filip Matijašević, posljednje Hajdukovo pojačanje. Za vlastiti prvenstveni prvijenac na desnom rubu šesnaesterca leđima je primio loptu, okrenuvši se driblingom je nanizao nekoliko igrača gostiju sve do efektnog poentiranja za 1:0. Uslijedilo je nekoliko njegovih opasnih šuteva i proigravanja suigrača čime je zorno pokazao kakvog je kapitalca pakrački klub ulovio ove zime. Uzmemo li u obzir prikazan odnos snaga na terenu u 34. minuti utakmica je praktični riješena. Jedno ispucavanje iz zadnje linije visoki Matijašević u skoku prosljeđuje glavom pravodobno utrčalom Zandoni koji je neumoljiv za 2:0. Do poluvremena se još jednom ukazuje Matijašević kad u 34. minuti lažnjakom valja gostujuću obranu i vratara te uz malo sreće posprema loptu u mrežu za nedostižnih 3:0.

PC039515

U kakvog je igrača izrastao dok je izbivao iz Pakraca Matijašević je pokazao i u narednih 15 minuta nastavka kad je još dvaput tresao mrežu do izlaska iz igre u 60. minuti. Konačnih 6:0 postavio je Zandona svojim drugim pogotkom na utakmici. Gosti su se predstavili kao skromna, osrednja ekipa ograničenih dometa, ali zasluge za to treba pripisati rastrčanim i raspoloženim Hajdukovcima. Osim već opjevanog četverostrukog strijelca te dvostrukog Zandone, na razini je bila cijela postava. Istaknut ćemo vrijednog i pravodobnog Grubišića koji je oduzimao i dijelio lopte, mirnog Petrovića, znalca F. Dietzmana kao i napadačke konkretnosti mladog Benkovića. Tandem braniča koji igra „zavezanih očiju“ opet su činili neprelazni kapetan Baškiera i Majdanac, a kartoniranog Keća na desnom boku uspješno je zamijenio Kligl.

PC039517

Nakon ove pobjede Hajduk se nalazi na 6. mjestu s 23 boda, a u 15. kolu na rasporedu je gostovanje u Sikirevcima koje će ujedno biti i najava susjedskog derbija s Lipikom 1925 (Pakrac, 26. ožujka u 16,30 sati). Subotnji trijumf je i prva prvenstvena pobjeda novog trenera Ognjena Kafke koji je ovako komentirao susret:
„Prva natjecateljska utakmica nakon prvenstvene stanke uvijek nosi određeni pritisak, pogotovo na domaćem terenu. Dečki su odigrali čvrstu i konkretnu utakmicu većim dijelom u visokom ritmu i na tome im čestitam, kao i svim ljudima koji su oko kluba. Mislim da smo zasluženo pobijedili i rasterećeni putujemo na neugodno gostovanje u Sikirevce gdje ćemo pokušati ponoviti dobru igru pred lokalni susret s Lipikom.“
Za Hajduk su igrali: Putak, Kligl, Baškiera, Majdanac, Benković, Zandona, Petrović, Matijašević, Dietzman, Grubišić i Čuljak. Još su igrali: S. Dietzman, Čakarić, Širac, Krpan i Kiš. Trener: Kafka.

PC039481