D. Blažević

Kuglači Pakrac-Papuka ovog vikenda pobijedili su u 19. kolu 1.B HKL na gostovanju u Slavonskom Brodu ekipu Slavonca sa 6:2 i tri kola prije kraja gotovo dosegnuli sredinu tablice. Raspoložen je bio Robert De Zan koji je srušio 579 čunjeva, najviše na utakmici. Pojedinačne bodove su još donijeli Gordan Špelić (530), Igor Major (543) i Davor Špelić (532), a do konačnih 6:2 su došli zahvaljujući 51ekipno srušenom čunju više.

Pakračani sada imaju 15. bodova i nalaze se na sedmom mjestu. Naredni vikend dočekuju u  Pakracu kuglače Zaboka, susjede na tablici koji imaju dva boda manje.

Ovog vikenda uspješni su bili u 2. HKL i kuglači Slavonskog banovca koji su kod kuće pobijedili Novu Gradišku s 5:3.  Z. Gnezda je srušio 573 čunja, D. Lepka 570, a D. Jozipović 556, što je uz 117 ekipno više srušenih čunjeva bilo dovoljno za pobjedu i nova dva boda s kojima su pretekli upravo ovog protivnika i s 20 se nalaze na 5. mjestu. Iduće kolo gostuju u Požegi kod Obrtnika.

zvonko gnezda

Nakon dužeg vremena pobjedu u 3. HKL su dočekali i kuglači prekopakranske „Sloge“ koji su na svojoj kuglani s 5:3 pobijedili susjeda na tablici HVIDR-u Požega. D. Blažević (568), I. Turković stariji (508) i S. Poletto (523) su donijeli pojedinačne bodove, a ukupno više srušenih 33 čunja postavili su konačni rezultat. Slogi je ovo deseti bod u prvenstvu i nije ih pomakao sa zadnjeg mjesta, ali ih je približio na samo dva boda predzadnjem, upravo ovom protivniku. Za bijeg s posljednjeg mjesta što bi moglo značiti ispadanje u niži rang Slogi u zadnjem kolu treba pobjeda na gostovanju protiv osmoplasiranog Kutjeva pri čemu HVIDR-a treba izgubiti što je očekivano jer igra protiv uvjerljivog prvaka Požege.

 

U istoj ligi Lipik 1974 je izgubio od prvaka Požege sa 6:2 pri čemu su pojedinačne bodove donijeli D. Tušim (543) i A. Jirasek (507). Lipik je s 16 bodova peti na tablici i u zadnjem kolu dočekuju INU Požega. S pobjedom i ovisno o drugim rezultatima u konačnosti će biti između trećeg i sedmog  mjesta.