kuglanje početak Medium

Tek jedan od osam mogućih bodova ovog vikenda ostvarila su naša četiri kuglačka kluba, ali je dojam da je kuglanje bilo kvalitetnije od bodovnih rezultata.

Jedini bod su osvojili kuglači našeg 1.B ligaša Pakrac Papuka koji su na svojoj kuglani odigrali neriješeno 4:4 (3342:3291) protiv ekipe Đurđenovca koja se s Novskom bori za prvo mjesto. Pakračani su dobili tek dva pojedinačna meča – braća Darko (557) i Željko (555) Major, a dva dodatna boda su osvojili zahvaljujući ukupno srušena 51 čunja više pri čemu je, kao i uvijek kod neriješenih rezultata, pobjeda lako mogla otići na obje strane. I. Turkoviću mlađem i R. De Zanu niti 564 čunja nisu bila dovoljna za pobjedu nad izravnim protivnicima, dok su D. Štor (559) i I. Major  (543)  izgubili svoje mečeve zbog nekoliko čunjeva.

Pakračani su s ovim jednim bodom zadržali osmo mjesto na tablici. Iduće subote na svojoj kuglani dočekuju predzadnje Belišće i s tom pobjedom bi četiri utakmice prije kraja najvjerojatnije riješili sva pitanja oko opstanka.

Ilija Turković ml Medium

Na tablici za igrača lige od Pakračana je najuspješniji Ilija Turković mlađi koji je s prosjekom  od 549 čunjeva na 18. mjestu. Koliko su Pakračani radi povreda, bolesti i privatnih obveza ovu sezonu igrali u „šarenom“ sastavu  ilustrira i podatak da iz njihove momčadi dovoljni broj utakmica za uvrštavanje u ovu tablicu za sada ima još samo kadet Matko Škondro čiji prosjek je 528 srušenih čunjeva.

U 2. HKL igrači Slavonskog banovca su poraženi na svojoj kuglani od Željezničara Belišće sa 7:1. Poraz je rezultatski visok no s malo sreće bodovi su mogli ostati u Pakracu. O tome svjedoči i podatak da je domaćin u cijeloj utakmici srušio tek dva čunja manje (3234:3236) pri čemu su S. Belac (547) i D. Jozipović (538) izgubili pojedinačne mečeve zbog jednog, odnosno četiri manje srušena čunja. Jedini pojedinačni bod je ostvario Z. Gnezda (584) .

Lepka. Belac Medium

Banovac je sa 16 bodova iz 17 utakmica ostao na 7. mjestu, a idući vikend gostuju protiv 10. Broda.

Na tablici za igrača lige Darko Jozipović je s prosjekom od 554 čunja šesti, Davor Lepka s prosjekom od 549 deseti, a Zvonko Gnezda trinaesti s prosjekom od 544 čunja.

U 3. HKL Sloga je izgubila u Sl. Brodu od Lokomotive s uvjerljivih 7,5:0,5 pri čemu je jedini pojedinačni meč neriješeno odigrao S. Poletto (493). Bio je to još jedan loš nastup Prekopakarana o čemu govori podatak da nisu u prosjeku ostvarili niti 500 čunjeva. Nakon 15. kola s samo četiri pobjede su zadnji na tablici s dva boda zaostatka za najbližim konkurentnom. Do kraja imaju još samo tri utakmice, a već idući vikend na svojoj kuglani će imati težak zadatak jer im u goste dolazi drugoplasirana ekipa PPK Halo 192.

Lipik 1974 je na svojoj kuglani u izravnoj borbi za što bolji poredak u vrhu tablice izgubio od Regoča s 5:3, a bodovi su otišli u Brod zahvaljujući 27 ukupno više srušenih čunjeva gostiju. Pojedinačne bodove za Lipičane su donijeli I. Hofman (574), D. Schrotter (516) i D. Tušim (552). Lipičani su sa 16 bodova na tablici 4. Idući vikend gostuju u Požegi kod predzadnje HVIDR-e.

Na tablici za igrača lige uvjerljivo vodi D. Tušim s prosjekom od 551 čunja. Tomislav Luksetić je s prosjekom od 523 čunja sedmi, a Ivan Zandona 11. s prosjekom od 520 čunja.  

Hofman Medium