banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

IMG 0096

Rukometaši LiPe sinoć su poraženi na domaćem parketu od Broda 27:28, u prvoj utakmici proljetne sezone, u sklopu 10. kola 2.HRL Istok, nakon što su u dramatičnoj završnici propustili upisati nove bodove u borbi za opstanak u drugoligaškom društvu.
Bila je to ujedno i prva službena utakmica pod vodstvom novog trenerskog tandema Lopar/Macura nakon što je dosadašnji trener Vladimir Pipal odlučio napustiti klupu pakračko-lipičkog drugoligaša.

IMG 0145

Gosti su bolje otvorili utakmicu i ubrzo stvorili nekoliko pogodaka prednosti što su bez većih teškoća održavali do poluvremena (11:13). Posao im je dodatno olakšan isključenjem Gambergera već u 17. minuti susreta zbog preoštrog starta. U nastavku naši momci ulaze odlučnije i polako sustižu rezultat. Već u 35. minuti ostaju i bez Vonića kojemu zbog pretjerane oštrine sude treće isključenje uz naknadni plavi karton. To dodatno podiže angažman domaćih koji s pet golova u nizu -3 pretvaraju u 37. minuti u +2 i prvo vodstvo u utakmici. Prednost od 3 do 4 gola održavaju sve do 50. minute kad još uvijek imaju tri gola viška. Međutim, tada gosti kreću na sve ili ništa i do 55. minute postižu 4 gola u nizu i okreću rezultat. Preostalo vrijeme igralo se gol za gol, a Brođani bodove potvrđuju 30 sekundi prije isteka vremena pogotkom za konačnih 27:28.
U domaćim redovima najefikasniji je bio Smiljčić s osam pogodaka, slijedili su ga Major s pet i Mat. Šimić s četiri postignuta gola. U 11. kolu LiPa ide u goste vodećoj Slatini. Nakon 10. kola LiPa je predzadnja s 5 osvojenih bodova. 

"Znali smo da će biti čvrsta i teška utakmica. Sredinom prvog poluvremena, Gamberger dobija crveni karton i početkom drugog poluvremena Vonić treće isključenje. Početkom drugog poluvremena imali smo dva isključenja tako da smo ostali sa četiri igrača u terenu. I sa svim tim smo uspjeli otići na četiri razlike da bi na kraju - malo umor malo mladost - uspjeli prokockati tu prednost i rezultat je otišao u korist sinoć čvrstih gostiju iz Broda. Zahvaljujem se našim vjernim navijačima koji su nam uvjek igrač više", komentar je utakmice trenera Marija Lopara. 
 

IMG 0137

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić