Kuglana utakmica naslovna

Kuglači vodeće ekipe 1.B HKL Novske u 16 kolu na pakračkoj kuglani su s uvjerljivih 7:1 pobijedili Pakrac Papuk ostvarivši pri tom ukupno 251 čunj razlike (3483:3232). Nisu igrači Pakrac Papuka pri tom bili toliko loši (prosjek solidnih 539 čunjeva)  koliko su Novljani bili jako dobri o čemu svjedoči podatak da su srušili oba rekorda kuglane. Igrač Novske Uroš Ramić je u 120 hitaca srušio 643 čunja čime je za jedan čunj popravio apsolutni pojedinačni rekord kuglane koji je od studenog prošle godine držao Željko Rupčić iz ekipe Zrinski Pivovara Osijek koji je tada pak za jedan čunj srušio rekord koji je dvije godine sa 641 čunjem držao Bojan Vlakevski, tada igrač zagrebačkog Medvešćaka. Na kraju meča se ispostavilo da su Novljani kao ekipa srušili 3483 čunja (prosjek 580,5) što je novi ekipni rekord koji su osam godina držali s 3452 čunja ekipa Pakraca. Značajan doprinos tom rezultatu ekipe Novske je dao i Lipičanin Domagoj Tušim koji je srušio 604 čunja, drugi najbolji rezultat meča. Jedini pojedinačni bod za Pakračane je osvojio Robert De Zan sa 560 srušenih čunjeva.   

Robert De Zan  

Nakon 16 kola Pakrac Papuk je s 10 osvojenih bodova na tablici osmi i još nisu osigurali opstanak. U idućem kolu su domaćini ekipi Đurđenovca što će biti još jedan teški meč za pobjedu jer ovi s bodom manje proganjaju vodeću Novsku.

Sve ekipe poražene

I preostala naša tri kluba u kulačkim ligama su ovog vikenda zabilježili poraze tako smo ostali bez ijednog boda što se dugo nije dogodilo. Najbolniji poraz su zabilježili kuglači Sloge koji su na svojoj kuglani u  14. kolu  3. HKL poraženi od izravnog konkurenta u borbi za opstanak ekipe Ina-Požega sa  6:2. Pojedinačne poene su donijeli D. Blažević (537) i I. Šulc (530).

D. Blažević

Nakon serije od pet pobjeda Lipik 1974 je s visokih 7:1 poražen u Novoj Gradišci od Obrtnika-BAM. Jedini pojedinačni poen je ostvario trenutno ponajbolji kuglač ovog kraja Domagoj Tušim (576), koji kao mladi igrač ima pravo na dvojnu registraciju igrati za dva kluba različitog ranga.

Domagoj Tušim

Poraz Lipika nije pokvario njihov plasman na tablici jer su sa 16 bodova ostali na diobi trećeg i četvrtog mjesta. No poraz Sloge od izravnog konkurenta potisnuo je Slogu s 8 bodova na zadnje mjesto i sada im dva najbliža konkurenta u borbi za opstanak bježe dva boda pa će im u zadnje četiri kola trebati jako dobri rezultati. Prvu priliku imat će idući vikend kada gostuju u Sl. Brodu kod Lokomotive 1967, kluba iz sredine tablice. Lipik u Pakracu dočekuju brodski Regoč, utakmica koja odlučuje samo o prestižu i poretku u gornjem dijelu tablice.

U 16. kolu 2. HKL Slavonski banovac je poražen na vjerojatno najzahtjevnijoj kuglani u regiji u Virovitici od Šećerane Viro s 5:3. Tri pojedinačna poena su ostvarili I. Hormot (487), D. Jozipović (530) i D. Lepka (525), a dva dodatna poena su Virovitičani dobili zahvaljujući ukupno 78 više srušenih čunjeva. Slavonski banovac je sa 16 poena i dalje točno u sredini tablice, a idući vikend ima dolazi u goste drugoplasirana ekipe Željezničara  iz Belišća.

Inače vrijedno je zabilježiti da nakon dužeg razdoblja ovog vikenda u sve tri lige nije odgođena niti jedna utakmica zbog korone.