viber slika 2022 02 13 11 34 04 095

Slavonija 1 iz Požege pobjednik je malonogometnog Kuna kupa u kategoriji mlađih pionira odigranog 13. veljače u pakračkoj sportskoj dvorani. Oni su u finalnoj utakmici pobijedili Kaptol 1 s 4:1. Treće mjesto osvojila je druga ekipa Slavonije pobjedom 4:0 protiv Garića iz Garešnice.
Domaći Hajduk iz Pakraca ispisao je identičan scenarij kao i dan ranije kod starijih pionira. Zaustavljen u četvrtfinalnom susretu od momčadi Kaptola 1, kasnijeg finaliste, nakon izvođenja penala. U regularnom dijelu bilo je 0:0.
„U grupi smo dobili Daruvar 2 s 1:0, potom smo remizirali s Lipikom bez golova. Za prolaz u četvrtfinale ostvarili smo još pobjedu protiv Suhopolja od 2:1. U eliminacijskom dijelu protiv Kaptola nam je nedostajalo sreće jer smo u utakmici bez golova imali više izglednih situacija, a ista nas nije pomazila niti kasnije na penalima koje smo izgubili nakon raspucavanja. Sve u svemu dobar turnir s naše strane iako smo očekivali barem polufinale“, komentirao je ostvarenje svoje momčadi trener Hajduka Viktor Trbara.

IMG 9959

Nakon finala nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručili su predstavnici Sportske zajednice Grada Pakraca i Hajduka. Najbolji strijelac turnira je Eduardo Blažević iz Slavonije 1, najbolji golman je Roberto Milardović iz Kaptola 1, dok je najbolji igrač turnira Josip Gašparović iz pobjedničke ekipe.
Drugi turnirski dan sudački su odradili mladi Hajdukovi seniori uz pomoć nešto iskusnijeg Željka Babojelića, bivšeg djelitelja pravde, a danas tajnika NK Hajduk Pakrac.
Prvi dan turnira natjecali su se stariji pioniri, 16 ekipa u četiri kvalifikacijske skupine. Pioniri Hajduka u svojoj su skupini pobijedili djevojčice iz požeške Slavonije, te odigrali bez golova protiv Mladosti Pavlovci i Sloge Nove Gradiške, kasnijeg pobjednika. U četvrtzavršnici nakon 0:0 u regularnom dijelu utakmice su na penale poraženi od Kaptola.

stariji pioniri kuna 22

Stariji pioniri Sloge su u završnoj utakmici pobijedili Kaptol, dok su treće mjesto osvojili pioniri Voćina, a četvrti je bio Lipik. U tri prvoplasirane ekipe su otišle i pojedinačne nagrade za najboljeg strijelca, igrača i golmana.
„Izuzetno smo zadovoljni ovogodišnjim Kuna kupom koji je u obje konkurencije okupio čak 32 ekipe iz nekoliko županija. Turnir je protekao bez najmanjeg incidenta ili prigovora, a njegovu organizaciju bio je uključen cijeli pogon Hajduka, od igrača do uprave. Na to sam posebno ponosan jer smo ponovo pokazali da smo zajedno kadri odraditi ovako zahtjevan vikend-program. Gotovo stopostotni odaziv pozvanih klubova na Kuna kup najveće je priznanje našem klubu. Primjerice, turniri u okolici (Kutina, Garešnica…) imali su daleko manje ekipa. Sve to potvrđuje renome Hajduka stvoren kroz godine rada s mlađim kategorijama i kroz uzornu suradnju s klubovima u širem okruženju“, ocjena je dvodnevnog turnira iz kuta Darka Kelemena, voditelja Škole nogometa Hajduka
Turnir je organizator, pakrački Hajduk, iskoristio da bi istaknuo i nagradio svoje najbolje igrače u prošloj godini u pet mlađih kategorija. Kod predpočetnika (U8) je to Luka Levanić, početnika (U10) Erik Rek, mlađi pioniri (U13) Leon Rendić, stariji pioniri (U15) Neo Želimorski i kadeta (U17) Mihael Balog. Nagrade su uručili potpredsjednik kluba Slavko Vuić i Darko Kelemen.

nagrađeni igrači

detalj-utakmica
detalj-utakmica-2
IMG9978
IMG9977
IMG9976
IMG9975
IMG9973
IMG9971
IMG9968
IMG9966