IMG 9907

Ognjen Kafka novi je trener nogometaša Hajduka iz Pakraca, a na toj funkciji zamijenio je Nebojšu Gostimira s kojim je klub iznenada prekinuo suradnju. Kafka će na zelenu klupu sjesti nakon što je skinuo dres najvećeg Hajdukovog rivala – susjedskog Lipika 1925! Njegov dolazak u Hajduk svojevrsni je povratak u pakrački nogomet jer je igrački stasao u Pakracu, a tijekom seniorske karijere je i nastupao za Pakračane u sezoni 2004./2005. Osim toga karijeru je razvijao u Kamen Ingradu, požeškoj Slavoniji, a nekoliko godina je proveo i u inozemstvu u njemačkom niželigaškom nogometu, da bi se 2018. godine vratio u NK Lipik 1925 gdje je s manjim prekidima nastupao kao trener/igrač. Posjeduje trenersku nacionalnu Pro licencu. Hajdukova ideja je da 36 - godišnji Kafka, osim kao trener, u Hajduku po potrebi nastupa i kao igrač, međutim to će zbog "igračkih papira" biti ostvarivo tek nakon ljetnog prijelaznog roka.

S druge strane odlazak Nebojše Gostimira s pozicije trenera iznenadio je mnoge simpatizere i navijače Hajduka, pogotovo zato što je smjeni prethodila zimska pauza, a poveo je igrače i u zimske pripreme pa smo stoga pojašnjenje potražili kod Vladimira Gazića, predsjednika Hajduka.  

„Prije svega želim zahvaliti gospodinu Gostimiru na korektnosti i svemu učinjenom za klub u njegovom mandatu. Za promjenu na klupi smo se odlučili prije svega zato što je dugoročni plan kluba orijentacija na domaći igrački i stručni kadar, u čemu svakako nije zanemariv onaj financijski moment. Potvrda toga je i to što danas klub ima samo jednog igrača sa strane, a tome ćemo težiti i u budućnosti te seniorski kadar popunjavati kvalitetnim igračima stasalim u vlastitoj nogometnoj školi“, rekao je Gazić i dodao da je ovakav epilog dodatno ubrzala dva nedavna teška poraza Hajduka u pripremnom periodu, u utakmicama protiv Kutjeva i Moslavine pa se ovako, kako je to popularno reći, želi izazvati pozitivan šok unutar ekipe. 

Novog trenera dočekuje seniorski pogon od 20 igrača, a već ugovoreni plan pripremnih utakmica neće se mijenjati. Prva službena utakmica Hajduka bit će županijski kup koji će prethoditi prvom proljetnom kolu predviđenom za 12. ožujka kad u Pakracu gostuje Slobodnica.