360 F 323945809 kQKMvew4ct9qpHtcj0vz3FL7U2doyZ1Y

Veljača je vrijeme kad se nogometaši kroz zimske pripreme uvelike pripremaju za nastavak sezone na otvorenom, ali i dobar trenutak da se saberu učinci gotovo tromjesečnog aktivnog odmora koji u pravilu podrazumijeva sudjelovanje na malonogometnim turnirima u zemlji i inozemstvu. Nažalost, slično kao i posljednjih godina, a suprotno bogatoj tradiciji hakla u Pakracu, na našem je području 'knjiga spala na jedno slovo', točnije jedina organizirana ekipa s lokalnim predznakom što se ozbiljnije bavila dvoranskim nogometom bila je sad već poznata družina Elite Academy, koja je ove zime imenu dodala sponzorski dodatak Ardor. Kako nam je u kratkom razgovoru rekao Nikša Grubišić, jedan od stalnih članova ekipe, rezultatski je to bila solidna zima u kojoj su napravljeni određeni rezultatski iskoraci.

„Igrali smo Kutiju šibica, najveći nacionalni turnir i prošli smo pretkolo, da bi u 1. kolu izgubili od odličnih Slovenaca. Nakon toga je u Banja Luci uslijedio poznati turnir u dvorani "Borik" uz sudjelovanje više od sedamdeset ekipa. Ostvarili smo jako dobar rezultat ulaskom među 8 ekipa, a u četvrtfinalnom meču smo izgubili od snažnog AM Sporta gdje igraju većinom prvoligaški igrači BiH. Uslijedio je turnir u Okučanima i osvojeno 4. mjesto, a posljednja dvoranska aktivnost bila nam je u požeškom Grabriku u siječnju ove godine. Bili smo 1. u grupi nakon što smo s 2:0 pobijedili kasnijeg pobjednika turira Caffe bar Samson. Međutim, ispali smo u četvrtfinalu gdje smo u ravnopravnoj utakmici zaustavljeni minimalnim porazom“, kratak je presjek aktivnosti iz perspektive mladog Grubišića.

Dodao je da su na turniru u BiH kao pojačanje koristili Hajdukovca iz B. Gradiške Aleksandra Majdanca, a u Okučanima Stjepana Petrovića, poznatog pakračkog majstora malog nogometa. Pojedinačno, Alen Grafina proglašen je najboljim igračem na turniru u Okučanima. Koliko je bio dojmljiv, dovoljno govori da je najboljim proglašen kao član četvrtoplasirane ekipe!  

Elite Academy je nastupala u sastavu: Andrija Putak, Alen Grafina, Filip Dietzman, Josip Dupor, Franko Zandona, Matija Joščak, Nikša Grubišić, Ivan Keć, Marko Milošević, Jakov Janček, Stjepan Petrović, Aleksandar Majdanac. Voditelj: Vladimir Gazić.

257320108 995352841081033 8743623329325321053 n