IMG 20220115 105208

Usprkos ograničavajućim okolnostima, aktivnosti i sportski ciljevi Šahovskog kluba Pakrac-Lipik u 2021. godini u velikoj su mjeri ispunjeni, naglašeno je na redovnoj godišnjoj skupštini održanoj 15. siječnja u prostorijama kluba u Radićevoj ulici u Pakracu.
Izvješće o radu podnio je predsjednik kluba Zlatko Ivanić, a iz njega je vidljivo je da su se lokalni šahisti natjecali u 3. HŠL Istok i u konkurenciji deset klubova osvojili zapaženo 3. mjesto. Kadetska ekipa se zbog epidemioloških covid - mjera nije natjecala u matičnoj 2. Kadetskoj ligi SiB. Osim samog natjecanja uspješno su odrađene i pojedine edukacije pa su članovi klub Tomljanović i Risek sudjelovali na dvodnevnom seminaru za Županijske suce u Vinkovcima te ga okončali stjecanjem potrebnog certifikata.

IMG 20220115 110055

Od ostalih aktivnosti vrijedi istaknuti ljetnu školu šaha na lipičkim bazenima s ciljem regrutiranja mlađeg članstva među šahiste, ali i promicanja šahovskog sporta u cjelini. Razumljivo, neke planirane aktivnosti bile su odgođene zbog spomenutih razloga, no ono što nije izostalo prošle godine bio je Memorijalni turnir Andrija Jurković, održan u listopadu u Lipiku, uz sudjelovanje četrdesetak šahista iz okolnih gradova i županija. Takav odaziv na tradicionalni turnir zorno pokazuje kakav ugled pakrački šahovski entuzijasti uživaju u širem okruženju.

IMG 20220115 110119

Slične aktivnosti planirane su i u 2022. godini, a njih je nazočnim članovima i prijateljima kluba predsjednik Ivanić predstavio kroz izlaganje programa rada za tekuću godinu.
Financijski gledano klub je u 2021. godini ukupno prihodovao nešto više od 24 tisuće kuna. Najviše su tome pridonijeli gradovi Pakrac i Lipik pokrivši 20 tisuća u sveukupno podjednakim apanažama, dok su ukupni rashodi bili nešto viši od 17 tisuća kuna s najvišim pojedinačnim stavkama iz redovnog natjecateljskog i organizacijskog dijela. Sve je to do u lipu pedantno iznio blagajnik kluba Boris Risek.
Slična financijska konstrukcija predstavljena je i za sljedeću godinu i kreće se oko očekivanih 28 tisuća kuna, što bi prema ocjenama lokalnih šahista bilo idealno za još jednu bezbrižnu šahovsku godinu.

IMG 20220115 104910