Kuglana utakmica naslovna Medium

Ovog vikenda utakmicama 12. odnosno 10. kola nastavljaju se kuglačka prvenstva u 1.B, 2. i 3. ligi.

U 1.B ligi kuglači Pakrac-Papuka će u subotu s početkom u 17 sati dočekati na svojoj kuglani ekipu Vodovod GV iz Osijeka. Pakračani su nakon prvog dijela s jednom pobjedom i dvije neodlučne utakmice predzadnji na tablici i imaju samo dva boda više od posljednjeg, upravo subotnjeg protivnika pa im je ta utakmica važna u borbi za opstanak. U tome će im sigurno pomoći i činjenica da će u drugom dijelu prvenstva od 11 utakmica igrati sedam kao domaćini na svojoj kuglani što je velika prednost.

Drugi razlog za optimizam je u činjenici da će igrački kadar biti znatno brojniji. Lani su zbog ozljeda jako puno utakmica propustili Davor Štor i Robert De Zan, a povremeno i drugi. Kako nam je rekao predsjednik Vjeko Anušić sada su svi zdravi, a pored toga nakon jedne sezone stanke su se aktivnom kuglanju vratili on i Davor Špelić tako da kod njega straha za opstanak u ovoj ligi  nema.  

Kuglači spojeno Medium 

U 2. ligi kuglači Slavonskog banovca ove subote gostuju u Osijeku protiv Željezničara. Pakračani su u konkurenciji 12 ekipa s 13 osvojenih bodova na petom mjestu, a upravo najbliži susjed na tablici im je subotnji protivnik koji ima bod više pa je utakmica važna  za poredak u gornjem dijelu tablice što bi u prvoj cijeloj sezoni igranja u ovom rangu  „banovčanima“ trebao biti više nego dobar plasman. 

Prvi na stazu će kuglači Sloge Prekopakre koji već danas (18 sati) u 10. kolu 3. HKL  dočekuju trećeplasirani Obrtnik BAM iz Nove Gradiške. U nastavak prvenstva Sloga kreće sa svega šest bodova koliko ima i posljednje plasirano Kutjevo, ali je u gusto natiskanoj tablici petoplasirani Regoč pobjegao tek dva boda tako da je sa dvije spojene pobjede lako moguć bijeg s dna.

U istoj ligi kuglači Lipik 1974 ovog vikenda gostuju u Sl. Brodu protiv Lokomotive. U ovoj utakmice susrest će se šestoplasirana ekipa s 8 bodova i četvrtoplasirana ekipa s dva boda više pa su mogući svi ishodi.

Pored spomenutog Špelića, prema službenim objavama Hrvatskog kuglačkog saveza, jedini prelazak u zimskom roku na našem području je ostvario Albert Jirasek koji je u Lipik došao iz Slavonskog banovca.    

obje ekipe 3. liga Medium