zvonko gnezda

Zvonko Gnezda, kuglač KK Slavonski banovac, nastupit će sredinom ožujka u Ozlju i Otočcu na pojedinačnom kuglačkom prvenstvu RH. To pravo je izborio prošlog vikenda nastupom na pojedinačnom prvenstvu regije Istok (pet slavonskih županija) što je održano u Donjem Miholjcu i Đurđenovcu.

Gnezda je s ukupno srušenih 1238 čunjeva osvojio peto mjesto u konkurenciji 32 igrača. Prvog dana u Donjem Miholjcu je bio sa 603 srušena čunja sedmi, a plasman je popravio drugi dan u Đurđenovcu  kada je sa 635 srušenih čunjeva završio kao treći. Osim Gnezde od Pakračana su još  nastupila dva kuglača Pakrac-Papuka: Ilija Turković mlađi je sa srušenih 1153 čunja (580+573) zauzeo 15. mjesto, a Antonio Juranović sa 1148 (601+547) 17.    

Ilija Turković ml

Požeško - slavonsku županiju na ovom natjecanju predstavljalo je sedam najboljih kuglača sa prošlog mjeseca održanog županijskog prvenstva u Pakracu i Požegi. Pojedinačni prvak regije Istok je Darko Zovko, kuglač požeških Novih nada pa će na državnom prvenstvu naša županija imati dva predstavnika.

Juranović