sportaši 2020JPG

Bez obzira što su epidemiološke mjere lani uvelike prorijedile treninge i natjecanja, Pakrački list po 29. put pokreće izbor sportaša godine Grada Pakraca za prethodnu godinu. Kao i posljednjih sedam godina partner je Sportska zajednica Grada Pakraca koja će osigurati nagradu od tisuću kuna, a List prigodno sportsko priznanje.

Osim najboljeg sportaša, proglasit ćemo i najboljeg mladog sportaša (ove godine rođenog poslije 1. siječnja 2004. godine) te sportskog djelatnika volontera.

Način kandidiranja kao i samo glasovanje između kandidata većim dijelom ostaje isto kao što je ustanovljeno 2018. godine: svaki klub član Sportske zajednice Pakraca do 18. veljače može poslati elektronskim putem, klasičnom poštom ili osobno u uredništvo Lista (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili Sportsku zajednicu (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.prijedlog za svog ili tuđeg člana (stanovnik Pakraca ili registrirani igrač nekog od pakračkih sportskih klubova) te kratko obrazloženje rezultata i druge sportske aktivnosti i iskazane kvalitete u 2021. godini za sve tri kategorije (sportaš, mladi sportaš, sportski djelatnik). Od pristiglih kandidatura napravit ćemo glasački listić i mailom poslati u svih 22 kluba člana Sportske zajednice da ga popune i vrate do 5. ožujka na način da onom kandidatu koga smatraju najboljim dodjele 5 bodova, drugom tri, a trećem bod. Novina je da će na facebook profilu Sportske zajednice moći glasovati u sve tri konkurencije i građani. Kandidat koji u takvom glasovanju dobije najviše glasova dobit će u konačnosti 5, drugoplasirani 3, a trećeplasirani jedan bod čime se ukupan broj raspoloživih bodova povećava za oko 5 posto.  

Tehnička komisija sastavljena od novinara Lista i Domagoja Ajmana, tajnika Sportske zajednice, će prebrojati glasove, a proglašenje i uručivanje će biti obavljeno, dozvole li epidemiološke mjere, u ožujku u sklopu svečanosti u povodu Dana Grada.

U 28. izboru Pakračkog lista i Sportske zajednice Grada Pakraca najboljim sportašem Grada Pakraca u 2020. godini proglašen je nogometaš Hajduka Alen Grafina. Najbolji mladi sportaš je bio kuglač Slavonskog banovca Jan Štampf, a titulu najboljeg sportskog djelatnika u prošloj godini ponio je Mario Lopar, aktualni predsjednik Rukometnog kluba LiPa (na fotografiji).

Lanjski  laureati izabrani su među ukupno 15 predloženih kandidata u tri navedene kategorije, a prema glasovima 18 klubova članova Sportske zajednice.