Kuglana utakmica naslovna

U četiri prvenstvene utakmice ovog vikenda, u posljednjem jesenskom kolu, naši klubovi u trećoj ligi ostvarili su dvije pobjede, prvoligaš Papuk-Pakrac je odigrao neriješenu, a poražen je samo drugoligaš Slavonski banovac.

Srušen rekord kuglane

Pakrac-Papuk je na domaćoj kuglani odigrao neodlučno 4:4 protiv Zrinski-Pivovare, a daleko najzaslužniji za bod Osječana je njihov igrač Željko Rupčić. On je srušio 642 čunja i za jedan čunj oborio rekord kuglane koji je unazad dvije godine držao Bojan Vlakevski, tada igrač zagrebačkog Medvešćaka. Kako je za izravne protivnike Rupčić imao naš juniorski tandem M. Škondru i N. Kalvija koji nisu imali svoj dan i srušili su samo 474 čunja, napravio je razliku od čak 168 „drva“ što je tijekom ostatka utakmice bilo nenadoknadivo pa su Pakračani unatoč četiri pojedinačna osvojena boda s ukupnim manjkom od 13 čunjeva ostali bez boda. Pojedinačne bodove vrlo dobrim rezultatima su donijeli I. Turković ml. (574), I. Major (562), A. Juranović (547) i R. De Zan (590), što je ovog vikenda i najbolji pojedinačni rezultat naših igrača.  

Banovac 21

Ovo je Pakračanima četvrti ovojesenski bod što im je dovoljno za predzadnje mjesto pri čemu imaju jednu neodigranu utakmicu u Zagrebu. No naš prvoligaš je od 10 ovojesenskih utakmica bio gost sedam puta, tako da će u proljetnom dijelu prvenstva biti isto toliko puta domaćin, što je u kuglanju velika prednost. U poretku za igrača lige Antonijo Juranović je na sedmom mjestu s prosjekom od 570 čunjeva, a Ilija Turković ml. na 19. s prosjekom od  557 čunjeva.

U drugoj ligi, također u posljednjem jesenskom kolu Slavonski banovac je poražen u Osijeku od njihove istoimene druge momčadi. U porazu od 6:2 i manjku ukupno 19 čunjeva, pojedinačne bodove su donijeli D. Jozipović (531) i B. Petrovečki (526). S obzirom na osrednjost tih rezultata, boljim kuglanjem Banovac se mogao vratiti iz Osijeka i s bodovima te ostati u vrhu tablice. Ovako su s 13 bodova šesti u konkurenciji 12 klubova što je ujedno i najbolji pakračko-lipički klupski učinak u ovoj jeseni. U poretku za igrača lige Darko Jozipović je na desetom mjestu s prosjekom od 551 čunjem, odmah do njega je Zvonko Gnezda s prosjekom od dva čunja manje, a Davor Lepka s prosjekom od 546 čunjeva je 13.

obje ekipe 3. liga

Nakon slabog starta naši trećeligaši su u zadnjoj trećini ovojesenskog natjecanja poboljšali ukupan dojam. To se naročito odnosi na igrače Lipika 1976 koji su se u posljednjem kolu vratili iz Požege s osvojena dva boda protiv Ine. U pobjedi 6:2 pojedinačne bodove su ostvarili D. Tušim (540), T. Luksetić (502), D. Šubert (532) i I. Tišler (463). U zadnjem kolu uvjerljivi su bili i kuglači prekopakranske Sloge koji su protiv zadnjeg PPK Kutjeva ostvarili maksimalnu pobjedu 8:0 pri čemu su gosti nastupili sa samo četiri igrača da bi upravo u igri bez protivnika kuglači Sloge ostvarili najbolji pojedinačni učinak: S. Poleto 576 i I. Turković st. 550. U zgusnutoj donjoj polovici tablice Lipik je s osam bodova peti, a Sloga s dva boda manje deveta na tablici. U poretku za igrača lige Lipičanin Domagoj Tušim je s prosjekom od 547 čunjeva drugi. Najuspješniji igrač Sloge Ilija Turković st. je na 16. mjestu s prosjekom od 521 čunja.

Kuglačima slijedi zimska prvenstvena stanka koja će potrajati do 14. siječnja. U tom razdoblju Pakrac-Papuk i Lipik 1976 moraju odigrati odgođene utakmice, a na prijelazu kalendarske godine odradit će i prijelazni rok.    

gnezdda Jozipović