početnici 21 glavna

Za mlade kategorije Hajduka završen je jesenski prvenstveni dio, mada natjecanje u svim kategorijama i ligama nije završeno jer je ostalo ponešto utakmica koje su odgođene zbog prisutnosti koronavirusa. Kod Hajdukovih mladih kategorija ostala je neodigrana samo jedna utakmica u kategoriji starijih pionira i to protiv susjeda i vršnjaka iz Donje Obriježi.

Najuspješniji su bili početnici (U10) trenera Dubravka Ljevakovića koji su u županijskoj ligi ostvarili svih 10 pobjeda uz nevjerojatnu gol razliku od 87 postignutih golova i samo četiri primljena te su prvim susjedima Slavoniji iz Požege odmakli 12 bodova. To je nastavak dobrih rezultata koja je ova selekcija postizala unazad dvije godine samo u mlađoj kategoriji. Uz tako puno postignutih golova normalno je da dominiraju i tablicom strijelaca na kojoj je prvi Erik Rek s 20 postignutih golova, a odmah do njega Ivan Ilinković golom manje. Roko Kokalović je zabio devet, Petar Kratki sedam, Noa Lopar šest, a Dominik Švajghart pet.

Stariji pioniri

Dobru sezonu su imali i stariji pioniri (U15) trenera Darka Kelemena koji su na trećem mjestu s 23 boda uz neodigranu već spomenutu utakmicu pri čemu za vodećom Kuzmicom zaostaju dva boda. Vršnjaci Croatie Donja Obrijež su s 10 bodova na osmom mjestu, ali i dvije neodigrane utakmice pa je moguć pomak na bolje. Za pionire Hajduka najčešće su zabijali Luka Tepurić (6) i Tomislav Bišćanin (4) dok za Obriježane Antonio Gagić (7), Antonio Josipović (6) i Sebastijan Baškiera (4).

Mlađi pioniri (U13) trenera Viktora Trbare u konkurenciji 11 županijskih ligaša su peti sa 17 bodova iz 10 utakmica. Od 44 postignuta gola gotovo polovinu ili 20 je zabio Leon Rendić, a Ivan Ilinković je pridodao 8.

Najmlađa kategorija, mlađih od devet godina, trenera Dubravka Ljevakovića koja se natječe u Bjelovarskoj ligi nije tako dobra kao njihova prethodnica te su u konkurenciji sedam ekipa završili s tri pobjeda kao četvrti. Najčešći strijelci su bili Luka Levanić s 19 golova i Noa Butler s devet.

predpočetnici 21

Najstarija mlađa kategorija kadeti (U16) trenera Darija Škariota, koja se natječe u konkurenciji 10 ekipa s brodske i požeške županije su iz devet utakmica ostvarili tri pobjede i jedan neodlučan rezultat te sa s 10 bodova nalaze na šestom mjestu pri čemu u ovoj kategoriji je ostalo najviše odgođenih utakmica zbog korone. U podjednakoj raspodjeli 17 postignutih golova Ivan Benković je zabio četiri puta, a Florijan Škariot tri.

Unatoč solidnim rezultatima, primjetljivo je da nisu onako dobri kao prethodne dvije godine kada su osvajana i po tri prva mjesta. Razlog je, pojašnjava Darko Kelemen, voditelj Hajdukove škole nogometa, oscilacije djece po godištima pri čemu nekih godišta iz neobjašnjivih razloga u Hajduku gotovo da nema. Uslijed toga, u prelasku godišta iz selekcije u selekciju ove jeseni su se godišta poklopila tako da niti u jednoj ne dominiraju igrači izlaznog godišta čime su nerijetko u prosjeku  mlađi od protivnika što je kod mladih igrača vrlo bitno. To je posebno bilo izraženo kod kadeta. No ono što je bitno da su ove jeseni standardni igrači u seniorima bili dva igrača još uvijek u starosti juniora, i povremeno dva igrača iz kategorije kadeta, dok je većina seniora prošla kroz Hajdukove mlađe selekcije, kaže Kelemen.      

Prvenstva će biti nastavljena na proljeće, a zimsku stanku će iskoristiti za treniranje i igranje dvoranskog nogometa na turnirima u regiji, ukoliko to dozvole epidemiološke prilike.          

kadeti 21