obje ekipeZbog prisutnosti ili sumnje na koronavirus ovog vikenda su odgođene dvije prvenstvene utakmice naših kuglačkih klubova. Zbog prisutnosti koronavirusa Lipik 1974 u 8. kolu 3. HKL nije dočekao KK Požegu, a zbog sumnje na prisutnost covida Pakrac-Papuk nije otputovao na utakmicu 10. kola u Zagreb protiv Obrtnika-Torbar. Odgođene utakmice se moraju odigrati prije početka prijelaznog roka u prosincu. Zbog epidemioloških mjera u prošloj  sezoni  kuglačka prvenstva nisu niti završena. 

U preostale dvije utakmice ovog vikenda naši kuglački klubovi nisu došli do bodova. Slavonski banovac je dobro odigrao na svojoj kuglani utakmicu 10. kola 2. HKL protiv KK Nove nade iz Požege, kluba koji ima svih 10 pobjeda u ovoj sezoni. Niti srušenih ekipno vrlo dobrih 3292 čunja (prosjek po igraču 549 čunjeva) nisu bili dovoljni za više od poraza 5,5:2,5 i zaostatka od 35 čunjeva. Pojedinačne bodove su donijeli Z. Gnezda (579) i A. Marin (561), dok je bod podijelio D. Jozipović (543).

Marin

S 13 bodova Banovac je četvrti na tablici. Idući vikend bi trebali na gostovanje u Osijek.

U poretku za igrača lige Darko Jozipović je 9. s prosjekom od 556 čunjeva, a odmah do njega je Zvonko Gnezda s prosjekom od 554 srušena čunja. 

Loš dan su imali igrači prekopakranske Sloge koji su u Požege izgubili od HVIDR-e sa 6:2 pri čemu su ekipno srušili tek 2903 čunja ili tek 484 prosječno po igraču. Pojedinačne bodove su donijeli I. Katalinić (528) i S. Poleto (490). Sloga je s četiri boda iz osam utakmica na posljednjem mjestu, a priliku za popravak plasmana imat će idućeg vikenda kada dočekuju predzadnji PPK Kutjevo. Lipik će, koji ima šest bodova, na gostovanje INI Požega, prvom susjedu na tablici.

Igrači Pakrac Papuka bi u 11. kolu 1.B HKL trebali dočekati Pivovaru Zrinski.