IMG 0841

Težak poraz doživjeli su rukometaši LiPe na gostovanju u Valpovu gdje je domaćin slavio s oku neugodnih 43:17. Treći poraz u nizu na otvaranju drugoligaške sezone nije prevelika tragedija, a visoku razliku treba pripisati i izostancima nekoliko igrača iz ekipe trenera Vladimira Pipala.

Malu rezultatsku katastrofu objašnjava i podatak da odlična, mlada Valpovka ove sezone nastupa s igračima koji su prošle godine osvojili naslov kadetskih prvaka Hrvatske i u svojim redovima imaju nekoliko reprezentativaca. Zato, u takvoj konstelaciji snaga, u nedjelju nisu imali pretjerano težak zadatak, a tijek utakmice otkriva da su već u 12. minuti vodili s 10:1, da bi do odmora razliku podigli na nedostižnih +16. 

Najefikasniji u redovima  LiPe bili su Mrkalj sa 4 postignuta pogotka. Macura, Roko Major, Domagoj Vonić i Andrija Krucki su 3 puta tresli protivničku mrežu, dok je Marin Šimić to učinio jednom. Još su nastupali vratari Jančik i Vujatović te Frajfogel, Paragi, Hartman i Sommer.

Nakon tri odigrana kola LiPa je na posljednjem mjestu s tri poraza te gol razlikom (69:113) koja otkriva da su trenutno statistički najneefikasnija ekipa lige s ujedno najporoznijom obranom. Sve to nastojat će popraviti sljedećeg vikenda kad gostuju kod Nove Gradiške BD Gruppe Austria, koja dosad bilježi pobjedu i dva poraza.

U-17 - porazi na otvaranju sezone 1. HRL

Svoje natjecanje započela je ekipa U-17 koja se natječe u 1. HRL. Također oslabljeni, gostovali su u Osijeku te ubilježili dva uvjerljiva poraza. U prvoj utakmici od domaćina RK „Osijek“ sa 30:17, dok je u drugoj utakmici od njih bio bolji RK „Feniks“, također iz Osijeka, rezultatom 38:20.

Na mlade dečke iz LiPe su nastupali: Roko Plažanin, Karlo Frajfogel (8 pogodaka u dvije utakmice), Ivano Karačić (1), Matija Hartman (10), Karlo Dragutin Lovrić (4), Lovro Nagy (2), Karlo Adžijević (3), Filip Brida te Marin Šimić (9).