KK Sloga Large

Nove bodove u kuglačkim prvenstvima ovog vikenda od naših klubova su osvojili Slavonski Banovac i Sloga, dok su Pakrac-Papuk i Lipik 1974 poraženi na gostovanjima u Đurđenovcu i Požegi.

Pakrac-Papuk, sudeći po rezultatima, je dobro odigrao u Đurđenovcu, ali je od istoimenog kluba na kraju poražen sa 6:2 (3543:3300). Pojedinačne bodove su donijeli Ilija Turković mlađi koji je, na, kažu, vrlo dobroj kuglani, srušio odličnih 621 čunj što mu je vjerojatno osobni službeni rekord. Drugi bod za naše kuglače je osvojio A. Juranović (579).

Ilija Turković ml

Nakon šest kola Pakračani su na tablici 1.B HKL s dva boda predzadnji. No realno stanje nije tako dramatično jer su u šest kola Pakračani bili jednom slobodni, čak četiri puta su gostovali i to kod trenutno tri prvoplasirane momčadi i tek jednom bili domaćini što je u kuglanju velika prednost. Idući vikend ponovo će u goste, u Belišće koje je bez boda posljednje na tablici.

Na tablici za poredak igrača lige dobro se drže Antonio Juranović na 7. mjestu s prosjekom od 571 čunj i I. Turković na osmom s prosjekom od 568 čunjeva.

U 2. HKL Slavonski banovac se s gostovanja protiv drugoplasiranog Željezničara iz Belišća vratio s bodom odigravši 4:4. Pakračani su ostvarili četiri pojedinačne pobjede: D. Lepka (554), S. Belac (507), Z. Gnezda (572), i D. Jozipović (566), ali su ekipni bodovi podijeljeni jer je domaćin ukupno srušio 62 čunja više što je posljedica činjenice da je njihov najbolji igrač srušio nevjerojatnih 631 čunj. Banovac je nakon šest kola sa sedam bodova peti na tablici. Idućeg vikenda u goste im dolazi Brod koji do sada ima jednu pobjedu.

Na tablici za igrača lige Darko Jozipović je s prosjekom od 561 čunja četvrti, a Zvonko Gnezda s prosjekom od 557 srušenih čunjeva sedmi.

U 3. HKL prekopakranska Sloga je u četvrtom kolu na svojoj kuglani došla do novih bodova pobijedivši Požegu s 5:3. Pojedinačne bodove su donijeli J. Dumančić (538), I. Grgić – I. Dumančić (535) i I. Turković stariji (551), a dva dodatna boda su posljedica ukupno 86 više srušenih čunjeva.

Lipik je poražen u Požegi od PPK Kutjeva s 5:3. Pojedinačna tri boda su donijeli I. Zandona (535), T. Luksetić (494) i I. Tišler-M. Rebrović (529) ali je presudilo 22 ukupno više srušenih čunjeva domaćina. S polovičnim učinkom od četiri boda Sloga je na tablici točno u sredini, dok je Lipik s jednom pobjedom predzadnji – deveti. Idući vikend Lipik dočekuje vodeći Obrtnik BAM iz Nove Gradiške, a Sloga će u goste u Požegu protiv zadnje INE.

U poretku za igrača lige od naših kuglača u vrhu su D. Tušim s prosjekom od 551 i I. Turković koji je peti s prosjekom od 543 srušena čunja.