raspucavanje

Na streličarskom prvenstvu RH u 3D disciplinama, što je kod Planinarskog doma Omanovac u subotu  organizirao Streličarski klub „Kuna“ i Hrvatski streličarski savez nastupilo je 49 natjecatelja i dvoje izvana konkurencije  iz dvadesetak hrvatskih  klubova. Nastupile su i naše SK Kune s pet natjecatelja.

meta medo

Svaki natjecatelj na 24 mete, stilizirane figure različitih životinja različitih veličina, s različitih udaljenosti ispali po dvije strijele, a o poretku odlučuje ukupan zbroj bodova svih 48 strijela pri čemu se rezultati iskazuju u muškoj i ženskoj kategoriji, pet stilskih lukova, te starosnim kategorijama.

U kategoriji dugi luk - seniori u konkurenciji sedam natjecatelja naš Dario Marošević je osvoji prvo mjesto ispred klupskog kolege Igora Krušića. U kategoriji goli luk – seniori u konkurenciji 10 natjecatelja Josip Šebić je bio drugi, a Zoran Petrović peti. Veteran Tomislav Nemet (dugi luk) je bio jedini natjecatelj u svojoj kategoriji.  

Natjecanje je u nazočnosti direktorice turnira Zvjezdane Drašner otvorio Siniša Horak, član Upravnog odbora HSS, a u ime Grada Pakraca natjecatelje je pozdravio Miroslav Ivančić, predsjednik Gradskog vijeća, uz zahvalu na odaziv u uvjetima ne baš primjerenih vremenskih prilika poželjevši im ugodan boravak, uspješan rezultat, ali i  razvijanje novih prijateljstava. Organizatoru je zahvalio na uvijek uspješnoj organizaciji.  

govori

otvaranje