KK lipik

Kuglači Lipika 1974 u 3. kolu 3. HKL pobjedom pod 5:3 (3247:3098) protiv prekopakranske Sloge su došli do prvih bodova u ovom prvenstvu. U vrlo dobroj utakmici, o čemu svjedoči i podatak da su kuglači Lipika imali odličan prosjek od 541 srušenog čunja po igrača, a Sloga od za ovaj rang dobrih 516, Lipičani su imali više izuzetno raspoloženih pojedinaca pa je tako Domagoj Tušim srušio 596, T. Luksetić 573, a I. Hofman 559 čunja i upravo ti odlični  rezultati su Lipiku donijeli dva dodatna poena i ukupnu pobjedu. Za Slogu pojedinačne pobjede su ostvarili D. Blažević (553), V. Juranović (514) i S. Poleto (516).  

Luks

D. Blažević

Oba naša kluba nakon tri kola imaju po jednu pobjedu i nalaze se na 6. i 7.  mjestu tablice. Sloga u petak dočekuje Požegu koja ove jeseni ima sve tri pobjede, a Lipik gostuje u Požegi protiv PPK Kutjeva koji još ne zna za pobjedu.

U poretku za igrača lige  D. Tušim  je odličan drugi s prosjekom od 560 srušenih čunjeva, a Ilija Turković stariji  peti s prosjekom od 541 čunja.   

Pobjedu su ovog vikenda ostvarili i kuglači Slavonskog banovca koji su u 5. kolu 2. HKL pobijedili na domaćoj kuglani Šećeranu Viro s visokih 7:1. Ponovo je najuspješniji bio Zvonko Gnezda (574), a tek nešto slabiji Ivica Hormot (561).  Pojedinačne pobjede su još donijeli D. Lepka (549), B. Petrovečki (548) i A. Marin (528). Individualni meč su jedino izgubili S. Belac (zamjena I. Beluškov) koji su srušili 500 čunjeva i za samo jedan čunj ostali prekratki za individualni poen.  

Slavonski banovac je nakon pet utakmica s tri pobjede na 5. mjestu. Idućeg vikenda gostuju kod drugoplasiranog Željezničara u Belišću.

Na tablici za najboljeg igrača  lige dobri su Darko Jozipović koji je deveti s prosjekom od 559 čunjeva pri čemu u subotu nije nastupio i Z. Gnezda koji je s prosjekom od 552 čunja 14.

U 1.B HKL  Pakrac Papuk na gostovanju protiv vodeće Novske nije imao šanse za više od časnog poraza od 6:2 pri čemu zaostatak od 118 čunjeva protiv favorita prvenstva i nije tako loš. Pojedinačne bodove su donijeli I. Turković mlađi (564) te najmlađi M. Škondro (518) pri čemu  je A. Juranović (561) izgubio pojedinačni meč za samo jedan čunj. Dobar je bio i  Gordan Špelić koji je srušio 556 čunjeva, pet više od svog izravnog konkurenta, prošle godine suigrača iz kluba Domagoja Tušima, ali zbog poraza u setovima od 3:1 je ostao bez pojedinačnog poena. Nakon pet kola igrači Pakrac-Papuka s jednom pobjedom i  utakmicom manje od većine konkurenata je deveti na tablici. U idućem kolu će teško do bodova jer gostuju u Đurđenovcu protiv istoimene ekipe koja je treća na tablici.