nogometni vikend

U 8. kolu 1. ŽNL naši su klubovi osvojili jedan od šest mogućih bodova na ovotjednim gostovanjima. Croatia iz D. Obriježi izgubila je u Kaptolu 2:0 kod vodeće momčadi prvenstva. Podnošljivim porazom Obriježani još mogu biti i zadovoljni jer su na ovo zahtjevno gostovanje otputovali sa samo 11 igrača, a od 36. minute su igrali i bez isključenog Ajmana, koji je tražio penal za svoju momčad, a na kraju zbog prigovaranja dobio crveni karton. S igračem manje, zahvaljujući ponajprije raspoloženom vrataru Nagyu, držali su nulu sve do 58. minute kad domaćin zabija prvi pogodak, a s bodovima su se oprostili u 82. minuti nakon drugog domaćeg gola. Prema izvještaju delegata predstavnici Croatije su bili izuzetno nezadovoljni suđenjem glavnog suca Zeca te su najavili žalbu po tom pitanju. U sljedećem 9. kolu (nedjelja, 17.10./15,15 sati) u Obriježi gostuje Dinamo iz Rajsavca
Dobrovac je u Zagrađu primio pogodak već u 1. minuti utakmice, no u 20. poravnavaju preko Popovića. Domaćin u tom razdoblju ima nešto više od igre, ali ne koristi u 23. minuti kazneni udarac. Dobrovac to kažnjava minut prije poluvremena kad ih Derenj pogotkom dovodi u vodstvo 2:1. U nastavku Graničar ipak uspijeva u 60. minuti zabiti za konačnih 2:2 i pravednu podjelu bodova.
Iduće kolo (nedjelja, 17.10./15,15 sati) u Dobrovcu gostuje Mladost iz Pavlovaca.

tableCompetition 51874663 1633936844170
U 2. ŽNL Dinamo iz Badljevine je izgubio 4:2 na gostovanju kod BSK-a u Biškupcima. Iako su se korektno držali prvo poluvrijeme i početak drugog dijela te u 55. minuti imali 2:2 (oba gola iz penala postigao Boromisa), Badljevčani nisu izdržali i do kraja utakmice još dvaput vade loptu iz svoje mreže. Nakon 6. kola na tablici 2. ŽNL su predzadnji sa samo jednim osvojenim bodom.