P7020343

U 8. kolu MŽNL SB/PŽ Hajduk je pred stotinjak gledatelja na Gradskom stadionu u Pakracu pobijedio Mladost iz Sibinja s 3:1, čime je prekinuo rezultatsku krizu s kraja rujna i početka listopada kad je u tri utakmice osvojio samo jedan bod.
Otvaranje subotnje utakmice odmah je otkrilo da Pakračani neće lako do novih bodova. Sibinjani fizički čvrsti u obrani i s nekoliko vrlo dobrih pojedinaca u polju nisu dopuštali Hajduku da ozbiljnije zaprijeti, a ovi su vodu na njihov mlin tjerali brzopletim napadima, uporno tražeći put do gola kroz gusto naseljenu sredinu. Takva ideja napada ostavila je Hajduk bez ijednog udarca po golu, čak i bez ozbiljnije prijetnje u prvih 45 minuta igre. S druge strane, gosti su šansu utakmice propustili u 42. minuti kad čistu priliku s pet metara fenomenalno brani vratar Hajduka Putak i tako zadržava ‘nulu’ do odlaska na odmor. Valja ovdje spomenuti da je najviše ‘živosti’ među promrzlu publiku u prvom dijelu susreta unio glavni sudac utakmice Arambašić čudnim kriterijem prijeteći pritom korektnu utakmicu odvesti u neželjenom smjeru.

P7020341

U nastavku susreta potpuno druga slika Hajduka. Hajduk širi igru na bokove gdje do izražaja dolaze sve aktivniji Keć desno i Dietzman lijevo. Na sredini terena loptu na zemlju spuštaju Grubišić i Krpan te s raspoloženim Čuljkom i Zandonom sve ozbiljnije prijete, te napokon u 51. minuti tresu mrežu. Nakon odličnog dubinskog pasa u šesnaestercu loptu prima Čuljak i poslužuje na desnoj strani slobodnog Zandonu koji neometan zabija za zasluženo vodstvo. Gosti pokušavaju uzvratiti, ali povremene prijetnje lako otklanja pouzdani par braniča Majdanac-Baškiera. Jednu takvu osvojenu loptu u 61. minuti guraju Ditzmanu na stranu, ovaj šalje oštru nisku dijagonalu za koju zapinje gostujući igrač i vara istrčalog vratara, te loptu s gotovo tridesetak metara šalje u vlastitu mrežu za 2:0.

P7020364

Nakon sigurnog vodstva Hajduk ne posustaje već traži treći pogodak. Gosti se ne predaju i nešto odlučnije kreću prema naprijed, nakon čega ih u 72. minuti sudac Arambašić doslovno časti penalom. Nakon jedne ubačene dubinske lopte u šesnaesterac Hajduka s desne strane, na čuđenje svih prisutnih aktera utakmice, on svira penal za goste zbog navodnog igranja rukom. Neobična odluka u korist gostujuće ekipe i na štetu domaćina kakva se ovoj ligi ne viđa često. Gosti to koriste i prilaze na 1:2. Do kraja, međutim, Hajduk pokazuje da je bolja momčad i 87. minuti Dietzman krasnim udarcem iskosa s lijeve strane pogađa desni donji kut i postavlja konačan rezultat utakmice.
„Vrlo teška utakmica za nas danas. Kako smo i pretpostavljali Mladost se je prikazala kao odlična ekipa koja to baš i ne pokazuje na tablici. Na kraju ipak zaslužena naša pobjeda, gdje smo drugo poluvrijeme znatno bolje odigrali nego prvo. Sve čestitke mojim igračima na zasluženoj pobjedi“,izjavio je Nebojša Gostmir, trener Hajduka.

Nakon nekompletnog 8. kola Hajduk je 4. na tablici s 14 osvojenih bodova. 

P7020361