nogometni vikend

Određena kriza rezultata Hajduka nastavljena je u Donjim Andrijevcima gdje su pakrački nogometaši u okviru 7. kola MŽNL SB/PŽ poraženi 4:1 od domaćeg Tomislava. Nakon uspješnog otvaranja sezone Hajduk je u posljednje tri utakmice od mogućih devet uhvatio tek jedan bod, pri čemu treba znati da su dva poraza ubilježena kod odličnih ekipa na njihovom terenu, kao i to da bi sve skupa izgledalo znatno bolje da se nije dogodio domaći kiks u 6. kolu protiv Jakšića.
U D. Andrijevce je Hajduk otputovao oslabljen, sa samo 13 igrača te bez četvorice važnih karika momčadi (Majdanac, Popović, Čakarić i Petrović). Unatoč tome odrađeno je solidno otvaranje i u 15. minuti je, nakon odlične akcije i asistencije Grubišića, za 0:1 poentirao Zandona. Domaći se brzo oporavljaju i poravnavaju rezultat četiri minute kasnije, da bi u 38. minuti prešli u vodstvo s kojim se i otišlo na odmor. U nastavku, u 68. minuti nakon opravdano dosuđenog penala rješavaju utakmicu, a bodove samo potvrđuju u 84. minuti golom za konačnih 4:1.
„Zaslužena pobjeda domaćina. Borili smo se koliko smo mogli u ovim okolnostima. Nije opravdanje, ali došli smo bez nekoliko iskusnih igrača plus mladi Čakarić. Možda je konačan rezultat malo 'pregrub', ali u pitanju je bio kvalitetan protivnik. Ovo nas neće poremetiti i očekujem da već u subotu protiv Mladosti iz Sibinja na našem terenu izađemo iz ove rezultatske mini krize“, komentirao je trener Hajduka Nebojša Gostimir.
Nakon kompletnog 7. kola Hajduk je na 6. mjestu s 11 bodova. Sljedeći protivnik Mladost iz Sibinja je pretposljednja na tablici sa samo 4 boda.
Dan ranije Lipik 1925 je kao domaćin pobijedio Slobodnicu 2:0 golovima Tomića i Nikića i sad na kontu ima 9 bodova što mu je dovoljno za 8. mjesto prvenstvene ljestvice.

Mršav vikend naših u 1. ŽNL 
U 7. kolu 1. ŽNL bodovno mršav vikend naših nogometaša. Croatia iz Donje Obriježi je kao domaćin poražena od Slavena iz Gradca s 3:1. Da neće izaći na dobro po Obriježane gosti su nagovijestili ranim golom, praktično odmah nakon prvog sučevog zvižduka. Vodstvo u nastavku podižu na 0:2, no onda nadu domaćima vraća P. Tepeš golom za 1:2. Odmah nakon toga isti igrač propušta poravnati rezultat, nakon što ne koristi situaciju '1na1' s gostujućim vratarom, a dovoljno dobri gosti to ne propuštaju kazniti za konačnih 1:3.
Dobrovčani su odigrali pravu uspavanku na svom terenu protiv sportskih prijatelja iz Vetova. Mreže su mirovale sve do 84. minute kad Kamen dolazi u vodstvo, a rezultat u egal vraća Popović golom u sudačkoj nadoknadi za konačnih 1:1.
Nakon 7. kola Croatia i Dobrovac zauzimaju 7. i 8. mjesto s po 10 osvojenih bodova.
U 2. ŽNL Dinamo je u 5. kolu ugostio H. Dragovoljac iz B. Drenovca i u pravoj golijadi izgubio s 5:6. Ovom pobjedom gosti su nakon 5. kola zasjeli na vrh prvenstvene ljestvice s 13 bodova, dok su Badljevčani 7. s jednim osvojenim bodom.