P6180210

U 6. kolu MŽNL Hajduk je na gradskom stadionu pred stotinjak gledatelja odigrao 2:2 s Jakšićem.

Očekivalo se da će subotnja utakmica protiv Jakšićana biti Hajdukovo lagano vraćanje u pobjednički ritam, nakon prošlotjednog poraza u Starom Slatiniku. Domaćin oslabljen neigranjem Petrovića, Popovića i Čakarića to je potvrdio odličnim ulaskom u utakmicu i pogotkom Dietzmana već u 1. minuti. Nakon što je primio finu loptu Čuljka, spustio se po lijevoj strani u šesnaesterac i rutinski pogodio dalji kut gola. Hajduk je odmah duboko zagazio u polje gostiju i pritiskao, a nagrada nadmoći stigla je u 12. minuti lijepim pogotkom Benkovića za 2:0. Nakon brzog vodstva sve je izgledalo dobro osim realizacije kasnijih prilika koje je domaćin nizao pred golom protivnika, što se može izdvojiti kao zabrinjavajuć detalj Hajdukove igre u posljednje vrijeme.

P6180219


Protivnik slab i nezainteresiran centar je prelazio samo slučajno i tamo se zadržavao tek toliko da izgubi posjed, a gubio ga je brzo. U sredini Hajdukove igre opet su dobri bili Majdanac, koji je konačno zaigrao na svojoj poziciji u veznom redu, ali se i ozlijedio u 74. minuti, u destrukciji igre odlični Grubišić te u kreaciji opet razigrani Krpan. Sve to pratili su po boku rastrčani Keć i s druge strane Dietzman. Uglavnom, pomalo dosadna utakmica s izglednim završetkom.
U drugom dijelu ista priča, uzbuđenja se događaju samo pred golom Jakšića no mreža i dalje miruje, djelom zaslugom i vrlo dobrog golmana Jakšića Ivića. Iz tog razdoblja izdvojit ćemo Kliglovu vratnicu iz slobodnog udarca kao i Krpanovu minijaturu na sredini terena kad je sjajnom loptom raspolovio obranu Jakšića i gurnuo sjajno utrčalog Keća u situaciju '1 na 1', no ovaj je pucao malo pored vratnice. Jedna od mnogih akcija za aplauz publike.

P6180248

I onda šok. Kad se već pogledavalo na sat u 88. minuti dekoncentracija Kligla u obrani i jedna netočna lopta izbacuju u gol šansu Marića koji lako posprema loptu u mrežu za 2:1. Razumljivo, odmah se primijetila panika u cijeloj momčad Hajduka, a Jakšićani su 'osjetili krv' i jurnuli po prvi puta na utakmici odlučnije prema naprijed. U 90. minuti obrana Hajduka čini prekršaj na 30 metara od gola odakle kapetan gostiju Kovačević, ne previše jakim udarcem, iz slobodnjaka pogađa desni donji kut gola loše postavljenog vratara Putaka za konačnih 2:2. Ne treba opisivati gostujuću radost nakon posljednjeg sučevog zvižduka, jer nakon ovakve utakmice i realno 6 ili 7 golova u svojoj mreži, kući putuju s velikim bodom.
Nakon nepotpunog 6. kola Hajduk je 4. na tablici s 11 bodova, a u 7. kolu gostuje kod Tomislava u Donjim Andrijevcima.
"A što reći nakon ovakve utakmice, gdje dominiraš, vodiš, imaš šanse da povedeš i s više golova razlike, gdje ti protivnik naprosto ne uđe u 16 m cijelih 90.min. i iz dva poklona izjednači u zadnje tri minute izgubiš dva boda i ostaneš totalno razočaran. To je nogomet, nadam se da smo svi nešto naučili iz ovog danas i da ćemo u budućim utakmicama znati očuvati ono što imamo", izjavio je Nebojša Gostmir, trener Hajduka.