P5288499

U derbiju 3. kola MŽNL SLB/PŽ domaći Lipik 1925 i Hajduk remizirali su 2:2, što je i najrealniji ishod odlične utakmice odigrane pred oko 250 gledatelja okupljenih na lipičkom gradskom stadionu.

Lipik je u utakmicu krenuo agresivno, bolje i odlučnije od Hajdukovih igrača i takav se pristup isplatio već u 5. minuti. Slobodan udarac iskosa izveo je Jozipović i oštrom loptom na drugu stativu 'kiflom' izvrsno poslužio Kaurina koji udarcem glavom rutinski matira vratara Hajduka Putaka.

P5288487

Vodeći gol kao da je probudio dotad mlake Hajdukovce koji potom preuzimaju inicijativu i igru sele na lipičku polovinu. Stalni pritisak do kraja poluvremena i dobra igra u polju, međutim, rezultirali su tek s opasnim udarcem Zandone preko gola i solo akcijom s lijeve strane Popovića čiji udarac zaustavlja sigurni Zanetti. Drugi dio, slično kao i prvi, bolje otvara Lipik i brzo stvara dvije prilike koje ne koristi. Hajduk se brzo stabilizira, preuzima loptu i kreće po gol. Najviše prijeti preko razigranog Krpana koji preuzima odgovornost i sredinom sve dublje prodire u posljednju lipičku trećinu terena, navlačeći tako po nekoliko igrača na sebe.

P5288495

P5288513

To odlično koristi drugi Hajdukov vezni igrač Popović u 61. minuti kad u dubinu šalje Zandonu koji malo iskosa s desne strane spretno zabija za izjednačenje. Osokoljen golom Hajduk još žešće pritišće i u 69. minuti okreće rezultat. Klasno proigravanje Petrovića, točnije povratnu loptu s desne strane, koristi Krpan i s desetak metara hladno pogađa mrežu Lipičana za Hajdukovo vodstvo. Nakon pogotka Hajduk posustaje, a Lipik odlučno kreće po izjednačenje. U tom razdoblju igre bolji su takmac, no bez veće konkretnosti u završnici sve do 79. minute kada Keć u šesnaestercu ruši Kligla, a sudac Bednjanec opravdano pokazuje na bijelu točku. Neumoljivi Kaurin lagano vara Putaka za konačnih, pravednih 2:2.

P5288482

Subotnjim derbijem zasigurno mogu biti zadovoljni svi. Gledatelji koji su dobili odličan i nadasve korektan derbi, kakav i doliči susjedima i sportskim prijateljima. Hajduk koji je nakon nekoliko uzastopnih poraza od Lipika, uz ponovo vrlo dobru igru, konačno uzeo bod i tako nastavio niz nepobjedivosti u prvenstvu. I na kraju Lipik koji može biti zadovoljan osvojenim bodom protiv jučer ipak boljeg Hajduka.

„Pravi derbi, pun uzbuđenja, lijepih akcija, htijenja i borbenosti. Mislim da smo mi bili većim dijelom utakmice bolja ekipa, gdje smo dominirali posjedom, boljim šansama i većim brojem udaraca na gol, na kraju podjela bodova koja na kraju mislim da zadovoljava sve. Čestitam mojim momcima na odigranoj tekmi“, komentirao je Nebojša Gostimir, trener Hajduka.

„Kad se pogleda cjelokupna slika utakmice mislim da je rezultat realan… Čestitam Hajduku, na korektnoj utakmici i pristupu želim im puno sreće u daljnjem prvenstvu, suđenje je bilo odlično pohvalio bi sudačku trojku odradili su fer i pošteno, svaka čast i čestitao bi svojim igračima na pristupu i zalaganju“, izjavio je nakon utakmice Mario Milašinović, trener Lipika.

U sljedećem kolu Hajduk u Pakracu igra protiv Zadrugara iz Oprisavaca, a Lipik ide Papuku u Veliku.

Hajduk je igrao u sastavu: Putak, Baškiera, Majdanac, Benković (Jozipović), Krpan, Zandona (Čakarić), Petrović, Popović, Dietzman, Grubišić, Keć (F.Kligl).

Sastav Lipika: Zanetti, Crnojević, Alviž, Đusi, Jozipović, Kafka (Marjanović), Podunavac (K. Kligl), Jedvaj, Tomić, Bosnar (Rančić), Kaurin.