P5218406

U 2. kolu MŽNL Brod/Požega Hajduk je u Pakracu pred oko 150 gledatelja u vrlo zanimljivoj utakmici pobijedio Sikirevce s 3:1. Nakon gostujućih bodova iz Slobodnice u 1. kolu zeleni su ponovo odigrali odličnu utakmicu te ovom pobjedom zasjeli na vodeću poziciju prvenstvene tablice i tako na najbolji mogući način najavili derbi s Lipikom sljedeće subote.

U jučerašnju utakmicu Hajduk je ušao čvrsto i ofenzivno. Posjedom se odmah nametnuo protivniku koji se znalački branio i napadačke ambicije iskazivao uglavnom kroz kontru i polukontru iz kojih je preko sjajnog Kokanovića nekoliko puta i opasno zaprijetio. Ipak Hajdukova obrana na čelu s kapetanom Baškierom i ponovo dobrim Majdancem bila je na visini zadatka i uspješno je rješavala takve povremene neugodnosti. Hajduk je većinu prvog dijela pritiskao i pritom promašivao nekoliko vrlo izglednih prilika u kojima su se nalazili Zandona i Krpan. Gosti zadnjih petnaestak minuta prvog dijela uspostavljaju ravnotežu, a nekoliko sekundi prije odmora i promašuju svoju dotad najizgledniju šansu, točnije Hajdukov vratar Putak izvrsno intervenira i sprječava siguran gol, nakon što se našao oči u oči s gostujućim napadačem.

P5218444

U nastavak susreta Hajduk ponovo ulazi bolje, a to ovoga puta i naplaćaju. Nakon desetak minuta igre postižu dva gola u razmaku od dvije minute te praktično rješavaju pitanje pobjednika. Najprije je Dietzman u 54. minuti podigao pakračku publiku na noge ispalivši ljevicom bombu s nekih dvadesetak metara iskosa pogodivši 'druge rašlje', da bi dvije minute kasnije jučer odlični Popović, nakon školskog duplog pasa sa Zandonom, povisio na 2:0. Do kraja susreta Hajduk je držao utakmicu pod kontrolom, gosti su imali poneku priliku no bez konkretnije završnice. U 87. minuti Petrović iz opravdanog penala vara golmana i podiže na nedostižnih 3:0, a do kraja susreta gosti u sudačkoj nadoknadi preko Lekića ipak postižu počasni pogodak.

P5218404

„Vrlo zanimljiva utakmica dvije ekipe željne nadigravanja s puno lijepih akcija, šansi i obrana vratara gdje smo mi ipak za nijansu bili bolji te na kraju zasluženo pobijedili. U prvom dijelu nismo iskoristili neke prilike i imali smo malih problema u igri, no to smo u nastavku ispravili, zabili u pravo vrijeme i prednost sačuvali do kraja. Čestitke i jednoj i drugoj ekipi, a posebno mojoj na prikazanom u ovoj utakmici“, izjavio je trener Hajduka Nebojša Gostimir.

Idući vikend u okviru utakmica 3. kola na rasporedu je derbi u Lipiku, a domaćin ga također očekuje u dobrom ozračju jer su u 2. kolu s čak 6:0 pobijedili u gostima Budainku. Bolja pozivnica za predstojeću subotu navijačima oba kluba ne može biti bolja.

P5218471