P1018033 Large

Dobrovac i Croatija iz Donje Obriježi vrijedno se pripremaju za sljedeću sezonu koja će biti jednako naporna kao i prošla jer će u 1. ŽNL u sezoni 2021./2022. opet igrati 14 klubova. Najavljeno je to uoči plenuma 1. i 2. ŽNL Požeško – slavonske koji će biti održan 29. srpnja u Vetovu. Podsjetimo, u istom sustavu natjecanja s 26 sezonskih utakmica naši su klubovi prošle sezone tek u posljednjim kolima izborili opstanak. Takav rezultat je u jednu ruku posljedica predugog prvenstva za amaterski rang, gdje je klubovima nerješiv problem kratak igrački kadar, prioritetne obaveze i slično pa se događalo da su pojedina gostovanja jedva odrađena s nategnutim brojem igrača ili rezervnim golmanima u prvoj postavi. Posve je jasno da nekakav imperativ dobrog rezultata u takvim okolnostima jednostavno ne postoji. No, što je tu je. Valja se dobro pripremiti pa u bitku preko Bučja.   

Prema najavama 2. ŽNL će sljedeće sezone imati 9 klubova, a tamo će nas opet predstavljati Dinamo iz Badljevine i Slavonija iz Prekopakre. Jovača iz Marinog Sela će i naredne sezone igrati 3. ŽNL Jug NS Bjelovarsko – bilogorske županije.

Osim nekoliko odigranih pripremnih utakmica oba prvoligaša rade i na opsegu igračkog kadra. Radi li se o pojačanjima ili tek prinovama pokazat će vrijeme. Ovako na papiru to izgleda solidno, naročito iz dobrovačke perspektive. Prije svega recimo da su za narednu sezonu angažirali novog trenera. Srećko Knok – Ćuko, bivši je dugogodišnji nogometaš Slavonca iz Lipika i Daruvara, a trenersko iskustvo stjecao je posljednjih godina radeći u mlađim kategorijama Lipika 1925. O Srećkovom ljudskim osobinama ovdje ne treba trošiti ni retka, već samo zaključiti da su Dobrovčani 'uboli kapitalca'.

Od igračkih odlazaka/dolazaka recimo da su klub napustili Igor Šulc i Bruno Jozipović (otišli u Hajduk) te Antun Lesičak (Kamen S.). Dobrovački dres sljedeće sezone nosit će Željko Popović i Šimun Krenek pridošli iz Hajduka, Ivan Hofman (Slavonija P.) te Lovro Skender, Josip Horvat i Igor Galko koji su prešli iz Lipika 1925.

U najavi novi trener Croatije

Drugi naš prvoligaški predstavnik Croatia iz Donje Obriježi, prema riječima Darija Škariota, još uvijek radi na prinovama. Iako se bliži kraj prelaznog roka, vremena još ima, jer igrači i nakon kraja službenog prelaznog roka (31. srpnja), uz suglasnost kluba, mogu promijeniti sredinu. Osim toga, Obriježani također najavljuju novog trenera pa će pričekati njegovo 'amenovanje' i zajedničke konzultacije oko igračke križaljke.

U 1. ŽNL u sezoni 2021./2022. igrat će 14 klubova. To su Kaptol, Kuzmica, BSK Buk, Croatia (Mihaljevci), Graničar (Zagrađe), Graševina (Vetovo), Omladinac (Čaglin), Mladost (Pavlovci), Dinamo (Rajsavac), Sulkovci, Sloga (Trenkovo), Croatia (Donja Obrijež), Dobrovac i Slaven (Gradac).

U 2. ŽNL u sezoni 2021./2022. natjecat će se 9 klubova. To su Hrvatski dragovoljac (Drenovac), Graničar (Bučje), Parasan (Golobrdci), Eminovci, Lipa (Stara Lipa), BSK (Biškupci), Slavonija (Prekopakra), Ovčare i Dinamo (Badljevina).