banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

prazna kuglana Large

Od prosinca, zbog epidemioloških mjera, kugle i čunjevi su mirovali pa nisu održavane niti prvenstvene utakmice. U tako mrtvoj atmosferi za naša četiri kluba je prošao i prijelazni rok za kuglače koji je završen 14. srpnja. Prema službenoj stranici Hrvatskog kuglačkog saveza, samo četiri naša kuglača su promijenila klub. Alen Birešić je prešao iz prekopakranske Sloge u požešku HVIDR-u. Domagoj Tušim je iz Pakrac-Papuka prešao u Lipik 1974, ali je na dvojnu registraciju registriran i za Novsku. U suprotnom smjeru, iz Lipika u Pakrac-Papuk je prešao Jure Rosić. Ivan Tišler je iz Sloge prešao u Lipik.

HKS je predvidio da kuglačka prvenstva u 1.B (Pakrac-Papuk) i 2. ligi (Slavonski banovac) počnu 11. rujna, a u 3. ligi (Sloga, Lipik) dva tjedna poslije i završe 20. studenog.   

Podsjećamo da zbog epidemioloških mjera u ovoj godini na razinama nižim od 1.A lige nije odigrana niti jedna službena utakmica pa je HKS u svibnju zaključio prvenstva na svim razinama uvaživši trenutni poredak kao konačni, bez mogućnosti seljenja iz lige u ligu, pa će se sve naše ekipe  natjecati u istom rangu u kojem su bile prošle jeseni.

U 1.B HKL Pakrac-Papuk je iz osam utakmica ostvario tek jednu pobjedu i zauzeo posljednje 11. mjesto. U 2. HKL Slavonski banovac je iz sedam utakmica ostvario po tri pobjede i poraza i jednu neriješenu te je u konkurenciji 12 klubova bio sedmi. U 3. HKL prekopakranska Sloga je iz sedam utakmica ostvarila pet pobjeda i jednu neriješenu i poraz te je ostvarila prvo mjesto. Lipik 1974 iz sedam utakmica nije imao pobjede i sa samo dva neriješena rezultata je bio posljednji.

Kuglana s radom započinje 2. kolovoza. Prije početka službenog dijela sezone pakrački kuglači planiraju održati svoj tradicionalni turnir „Bljesak“ koji je u prvih 10 godina održavan u travnju i završavan finalnim nastupom prve svibanjske nedjelje. Lani zbog epidemioloških mjera je također u skraćenoj verziji odigran krajem kolovoza. Ove godine je planiran od 18. do 21. kolovoza, a kako doznajemo od Jure Rosića iz Sportske zajednice Grada Pakraca, interes je veliki i već sada se prijavilo 60-ak kuglača od Slunja do Osijeka, tako da se ponovo može očekivati stotinjak igrača i velika kvaliteta.  

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić