trening 2

Predstavljanjem novog trenera Nebojše Gostimira iz Daruvara, koji ima dugogodišnje iskustvo treniranja različitih starosnih selekcija u Daruvaru i Grubišnom Polju, u subotu je na gradskom stadionu počelo pripremno razdoblje seniora Hajduka za novu sezonu natjecanja u Međužupanijskoj ligi Brod-Požega (4. rang) čije 1. kolo je zakazano za 21. kolovoza.

Također novi predsjednik Vladimir Gazić je pozdravio igrače poželjevši im, osim dobrih rezultata, i puno zdravlja te sezonu bez povreda i epidemioloških mjera.

treneri

Prvom treningu se odazvalo 18 zdravih igrača, ali i dvoje na štakama, zbog saniranja ozljeda iz prošle sezone, dok je Ivan Keć radio, također zbog povrede, po posebnom programu. Dio ih je još na moru te će se priključiti ovog tjedna. Radi toga su u seniorski program uključeni i dio kadeta trenera Daria Škariota, te još mlađih igrača koji su u prošloj sezoni bili juniori, a ove godine se s njima ozbiljno računa kao članove senirskog tima. Dio starih igrača poput Borisa Prohaske, Maria Komljenovića i Šimuna Kreneka je najavio kraj igračke karijere, a Darko Kovačić je otišao u niži rang gdje su obveze manje. Zbog toga i zbog priključivanja mladih igrača, pakrački ljubitelji nogometa bi na jesen mogli gledati najmlađi sastav Hajduka u ovom stoljeću koje će činiti uglavnom igrači nastali u vlastitoj školi nogometa.

igra

Što se tiče prinova na prvom treningu, vratio se Tvrtko Krpan koji je lani zbog studentskih obveza pauzirao te je iz Dobrovca pristigao Igor Šulc, nekadašnji junior Hajduka. Kako prelazni rok za igrače amatere traje do 31. srpnja do kada mogu prelaziti neograničeno, odnosno do 31. kolovoza uz suglasnost sadašnjeg kluba, postoje opcije i novih dolazaka, ali i odlazaka o čemu se zbog neizvjesnosti sada u klubu nitko nije htio izjašnjavati.

Hajduk će pripreme odraditi na svom stadionu uz odigravanje prijateljskih utakmica. Prva takva na domaćem terenu je predviđena za 24. srpnja kada će ugostiti trećeligaša Kutjevo u čije redove je prelazak najavio Alen Grafina, ponajbolji igrača Hajduka iz prošle sezone. Završna provjera će biti 14. i 15. kolovoza za kada je predviđen tradicionalni Hajdukov turnir upriličen u povodu Dana hrvatskih branitelja na kojem će kao i lani ugostiti ekipe Lipika, Moslavine Kutina i Kamena Sirač.   

trening