banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

ekipa veselje

Nakon tri godine rukometaši RK Lipe na jesen će ponovo igrati u 2. hrvatskoj ligi. To im je omogućila jučerašnja pobjeda u završnoj utakmici kvalifikacija turnira za popunu druge lige, koji je ovog vikenda igran u Pakracu, u kojoj su rukometaši Lipe pobijedili RK Orahovicu s 28:24.

akcija 2

Pakračani su poveli od samog početka utakmice (2:0) i tu prednost održavali tijekom cijelog susreta. Na poluvremenu je bilo 12:9, a pitanje pobjednika je riješeno u 55. minuti kada su vodili s 27:20.

akcija

Domaći rukometaši, ponovo bučno bodreni brojnom publikom, su bili bolji u svim segmentima igre. Od šest sedmeraca, gosti iz Orahovice su iskoristili tek tri, dok je Roko Major zabio iz oba sedmerca dosuđena za Lipu. Pakračani su bolje koristili i igrača više. U 20. minuti kod rezultata 7:6, Pakračani su imali isključena čak dva igrača, ali su u tom razdoblju zabili dva gola ne primivši niti jednoga. Za razliku od gostiju, domaći trener Pipal je minutažu rasporedio na veći broj igrača pa je na listi strijelaca odskočio tek Major sa 7 postignutih golova. Taj manji umor je Pakračanima omogućio znatno bržu igru u čemu su vrlo dobro koristili kontru i brzi centar tako da niti jednog trenutku pitanje pobjednika nije bilo upitno.   

SASTAV: Vuković , Sadilek (1 gol) Frajfogel (1), Vonić (3), Gamberger (3), Bartoluzzi (2), Sommer (2), Šimić (2), Vujatović, Papušek, Macura (1), Hartman, Paragi (2), Major (7), Smiljčić (4). Trener Vladimir Pipal.

publika

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić