rukomet zid glavna

Rukometaši pakračke Lipe danas u utakmici protiv RK Orahovice imaju prilike izboriti plasman u 2. hrvatsku rukometnu ligu. Sinoć su u dramatičnoj utakmici u pakračkoj dvorani, u prvom krugu kvalifikacija za popunu 2. HRL Istok nakon izvođenja sedmeraca pobijedili RK Spačva 2 iz Vinkovaca 34:33.

U regularnom dijelu utakmica je u dramatičnoj završnici odigrana bez pobjednika,  31:31.

Početnih 20 minuta igrano je uglavnom gol za gol. No favorizirani Vinkovčani, u čijem sastavu ima igrača s prvoligaškim iskustvom, su u posljednjih 10 minuta prvog poluvremena napravili četiri gola razlike i na odmor otišli s vodstvom od 18:14 tako da je malo tko od gledatelja, kojih je jučer bilo poprilično, mislio da Pakračani imaju šanse vratiti se u rezultatsku neizvjesnost. No tako nisu mislili i igrači, i već nakon osam minuta su došli do zaostatka od samo jednog gola (20:21). Utakmica se vratila u igru „gol za gol“ da bi Pakračani prvi put izjednačili u 46. minuti (26:26) te zbog brzopletosti u napadu ili neprecizno bačenih lopti u kontri propustili u nekoliko navrata i priliku da konačno povedu. Vinkovčani tako u 57. minuti ponovo dolaze u vodstvo (31:30), da bi 30 sekundi prije kraja Matija Šimić izjednačio na 31:31. U posljednjem napadu osam sekundi prije kraja Dario Papušek brani udarac gostiju i inače dramatična utakmica odlazi u neizvjesnost sedmeraca. Papušek brani dva, gosti jednog promašuju. Za Lipu uspješni izvođači su bili Petar Somer, Alen Smiljčić i odlučujući u petoj seriji M. Šimić. Tijekom cijele utakmice, zahvaljujući bučnoj podršci s tribina, Pakračani su „imali“ igrača više, ali su pokazali i veću želju od Vinkovčana jer su se znatno više radovali svakom golu ili obrani što je kulminiralo nakon posljednjeg sedmeraca kada je dio, uglavnom mlađe publike, završio zajedno s igračima u pobjedničkom veselju na terenu. No za konačnu radost i veselje zbog druge lige treba pričekati još današnju utakmicu protiv Orahovice koja se s početkom u 18 sati igra u pakračkoj dvorani, a s obzirom na sinoćnju pomoć s tribina, publika je svakako poželjna.   

rukomet publika

Ovo je inače bila, zbog epidemioloških mjera, prva službena utakmica od lanjskog studenog, a i s treninzima su nakon duge stanke započeli prije četiri tjedna, što je kod obje ekipe bilo vidljivo i na utakmici koja je nakon padova ili sudara u više navrata prekidana zbog medicinskih intervencija, srećom bez ozbiljnijih povreda.

Pakračani su 2. hrvatsku rukometnu ligu već igrali u sezoni 2017/18.    

U drugoj utakmici, igranoj također sinoć u Pakracu, RK Orahovica jer bez poteškoća pobijedila RK Slaviju iz Starog Petrovog Sela s 30:22.   

SASTAV: Vuković (2 gola), Sadilek (1) Frajfogel, Vonić (3), Gamberger (1), Sommer (5), Šimić (8),  Vujatović, Ružička, Papušek, Macura (3), Hartman, Paragi, Major, Smiljčić (11). Trener Vladimir Pipal.

sedmerac
rukometai-stoje
rukomet-Sommer
rukomet-napad
rukomet-igra
golman-Papuek
rukoemtai-na-podu