Lipa

Pakrac je domaćin kvalifikacijama za popunu 2. HRL Istok na kojima će uz domaćina RK LiPu još igrati RK Orahovica, RK Spačva 2 iz Vinkovaca i RK Slavija iz Starog Petrovog Sela. Igrat će se u pakračkoj sportskoj dvorani, a polufinalni dan je u subotu (3. srpnja) kad turnir u 18 sati otvaraju LiPa i Spačva. Nakon njih na parket u 20 sati izlaze rukometaši Orahovice i Slavije. Finalni dan je u nedjelju s početkom u 18 sati kad se sastaju pobjednici polufinala kako bi u međusbnom srazu definirali ime novog člana 2. HRL Istok.

Prilika da LiPa nakon 2018. godine opet igra drugu nacionalnu ligu došla je reorganizacijom cjelokupnog muškog natjecanja. Kako bi imali jasniju sliku snage subotnjih kvalifikanata podsjetimo da je protekla sezona zbog korone prekinuta nakon sedam nepotpunih kola, a u tom trenutku na tablci je vodila Spačva s maksimalnim učinkom, LiPa je bila treća s utakmicom manje i jednim remijem, Orahovica na 4. mjestu s remijem i porazom.

Pakračani će preko vikedna konačno imati i pomoć vjernih navijača koji su u normalna vremena znali biti prevaga u neizvjesnim utakmicama. Kako doznajemo od Marija Lopara, predsjednika kluba, svi zainteresirani  moći će nazočiti utakmicama uz pridržavanje aktualnih protuepidemioloških mjera.

Igrači LiPe su poziv navijačima uputili i preko svojih Facebook stranica koji prenosimo u cijelosti:„Dragi naši, vrijeme je da se probudimo iz rukometnog sna! Pokažimo koliko rukomet znači našim malim gradovima, pokažimo kako se bodre naši momci u možda i najbitnijim utakmicama njihovih  života. Budite nam vjetar u leđa kao nikad dosad i najjači osmi igrač, a mi ćemo dati zadnji kap znoja, zadnji atom snage da bi vas učinili ponosnima i vratili se tamo gdje zaista i pripadamo. Sad ili nikad‼️“

IMG 8574 Large 1024x683