Slavlje gola

Pobjedom od 2:0 nad NK Tomislavom iz Donjih Andrijevaca, Hajduk je jučer na svom stadionu završio ovogodišnju sezonu u Međužupanijskoj ligi Brod-Požega. S ta tri boda Hajduk je došao do ukupno 39 uz gol razliku od 48:44, što je bilo dovoljno da u konačnosti zauzme 7. mjesto u konkurenciji 14 klubova.  

Obilježje jučerašnje utakmice je da su u sastavu Hajduka samo golman Zlatko Šepović i stoper Filip Kligl bili stariji od 21 godine, a u drugom poluvremenu priliku su dobili i 16-godišnjaci Mateo Širac i Stjepan Dietzman dok je njihov vršnjak Marin Čakarić igrao od početka.

Grafac

Ta mlada postava Hajduka je utakmicu počela odlično i već u 8. minuti nakon centaršuta Babojelića s desne strane glavom je zabio svoj prvi seniorski službeni gol 17-godišnji Matija Benković. Hajduk je mogao do ozbiljnije prednosti već u 18. minuti no jedanaesterac dosuđen nakon rušenja Zandone nije iskoristio Grafina. U nastavku su se redale prilike pred golom gostiju, a one najbolje kada su bili sami pred golmanom uz potpunu kontrolu lopte nisu iskoristili Čakarić (34'), Zandona (39' i 68') i Benković (65' i 86') pri čemu su gosti u 76. minuti s gol linije izbacili loptu iz gola nakon što je već bio savladan njihov golman. No svoje prigode imali su i gosti kada su u 43. minuti pogodili prečku i 48. minuti kada je odličan udarac s desetak metara jednako tako dobro obranio Šepović, slično kao i u 80. minuti.

Gol Benkovića

Do konačnih 2:0 došlo je doslovno u zadnjim trenucima utakmice nakon što je Kligl u šprintu s loptom po desnoj strani pretrčao 60-tak metara, oštro centrirao na prvu stativu odakle je Jošćak glavom neobranjivo pospremio  pod prečku.   

Sve u svemu bila je to, u ležernoj atmosferi, dobra utakmica mladih Hajdukovih igrača pa ne čudi komentar s tribine da se Hajduk mora pobrinuti da sačuva u budućnosti ovu mladost.

Zandona

Ovo je bila i zadnja utakmica trenera Tomislava Kužileka koji je potvrdio ranije najavljenu ostavku na tu dužnost pa će Hajduk u prelaznom roku osim nekoliko igračkih pojačanja morati naći i novog trenera, već uobičajene lipanjske aktivnosti.   

Susjedni NK Lipik 1925, u istoj ligi, jučer je poražen u Sikirevcima s 2:0 i s 41 bodom je zauzeo 5. mjesto.

SASTAV: Šepović, Dupor, Kligl, Benković, Zandona, Grafina, Čakarić (od 59' Širac), Jošćak, F. Dietzman, Grubišić, Babojelić (od 73' S. Dietzman).