IMG 20210605 195540

U 25. kolu MŽNL Brod Požega Lipik je kao domaćin pobijedio Hajduk s čistih 3:0.

Susjedski derbi odigran je u sjajnoj atmosferi pred gotovo 300 gledatelja, a oba sastava su u utakmicu ušla oslabljena za stožerne igrače, Hajduk je igrao bez Baškiere, Lipik bez Alviža. Uvodni dio pripao je Hajduku koji je imao veći posjed lopte, no nije ozbiljnije ugrožavao lipička vrata. Iz tog razdoblja igre bilježimo tek dvije prijetnje Zandone i Komljenovića. Zeleni su uporno pokušavali probiti lipičku sredinu ili neuspješno tražili dugim loptama brzonogog Zandonu, dok je desna strana s najopasnijim Hajdukovcem ove sezone Grafinom bila potpuno neutralizirana. Sredinom prvog dijela Lipik pojačava tempo i preuzima konce igre, a ozbiljnije prijeti u 41. minuti preko opasnog Miladinovića koji puca pored gola. Isti igrač precizniji je bio tri minute kasnije, nakon slabe reakcije vratara Putaka, koji jedan branjivi udarac s distance odbija na nogu lipičkom strijelcu za lagano poentiranje. U nastavku susreta Hajduk beskrvno nastavlja jednu od najlošijih predstava ove sezone, a pitanje pobjednika riješeno je u 60. minuti nakon jedne greške kapetana Kovačića koji olako gubi loptu na nekih tridesetak metara od gola. Rastrčani domaćini to vješto kažnjavaju i golom Tomića odlaze na, ovakvom Hajduku, nedostižnih 2:0. Hajduk je do kraja susreta nešto pokušavao, a najbliže golu bio je u 84. i 87. minuti kad je šutirao Zandona, no bilo je to nedovoljno ubojito za vratara klase Zanettija. Konačnih 3:0 postigao je Kafka u sudačkoj nadoknadi.

P2268329

Bodovi iz kvalitetom osrednjeg susjedskog derbija tako ostaju Lipiku koji je oba puta ove sezone pobijedio Hajduk i zasluženo drže 4. poziciju na ljestvici s 41 bodom. Važnije od toga je što su u konačnom poretku odlijepili od Pakračana na pet bodova prije posljednjeg kola, pa se sezona iz njihove perspektive može smatrati izuzetno uspješnom. Zasluge za to idu i na adresu trenera Marija Milašinovića koji je jučer nadmudrio kolegu i prijatelja Tomislava Kužileka.

P2268326

„Hajduk je bolje otvorio utakmicu, imali su inicijativu, no iz nje su stvorili samo jednu polu priliku, a mi smo nakon pola sata preuzeli inicijativu i krenuli po pogodak nakon kojeg je sve bilo lakše.  Bili smo danas bez Alviža, ali moram maksimalno pohvaliti sve dečke koji su danas igrali, i oni koji su krenuli i oni koji su kasnije ušli odradili su fantastičnu utakmicu, do najsitnijeg detalja ispoštovali sve ono što smo radili čitav tjedan u pripremi i to nam se vratilo. Gosti odlični, korektni kao i čitava utakmica, a moram posebno pohvaliti suđenje, nakon utakmice nema ni najmanjeg prigovora niti na jednu utakmicu, gospodin je bio igrač utakmice! – izjava je Marija Milašinovića, trenera Lipika.

Loš dan poput cijele ekipe imao je i trener Hajduka Kužilek koji se jučer nije proslavio. Prvu izmjenu u blijedom sastavu učinio je tek u 87. minuti utakmice kod 2:0 za domaćina. Opravdanje ne treba biti niti činjenica da su na klupi bili juniori, jer su oni dosadašnjim nastupima u prvenstvu već pokazali  da se na njih može računati. Nikako ne bi pogriješio da je iz jučerašnjeg Hajdukovog sastava povukao bilo koga i bilo kada, jedino ne onda kada je to učinio – u 89. minuti susreta u utakmici svih utakmica - u susjedskom derbiju. Sve ovo pišemo nimalo ne sumnjajući u poštene namjere vrijednog Kužileka, pripisujemo sve lošem danu na koji svatko ima pravo, no kako se hvali kad je dobro, valja spomenuti i kad nešto ne valja. Bez uvrede.

U posljednjem 26. kolu Hajduk igra u Pakracu protiv Tomislava iz Donjih Andrijevaca, a Lipik ide u goste Sikirevcima.

Sastav Hajduka: Putak, Komljenović (od 89’ Babojelić), Kligl, Dupor, Grubišić, Dietzman (od 89’ Čakarić), Joščak, Petrović, Grafina, Zandona, Kovačić (od 87’ Benković).

P2268332