Turnir foto

Od 14. do 26. lipnja Pakrac će biti domaćin 24. ljetnog malonogometnog turnira koji će se već po tradiciji, a suprotno višegodišnjim najavama, opet igrati na Stadionu malih sportova odnosno Partizanu. Turnir je dio programa Pakračkog ljeta i igra se pod pokroviteljstvom glavnog sponzora - Grada Pakraca.

Sukladno aktualnim protuepidemiološkim mjerama koje dozvoljavaju okupljanje do 100 ljudi, na turniru se podrazumijeva nazočnost publike, a novim popuštanjem najavljenim za 15. lipnja otvara se mogućnost povećanja dozvoljene brojke. Igrat će se uobičajenim načinom 5 igrača u polju plus vratar, a termini i sustav natjecanja bit će poznati nakon završetka prijava ekipa koje su u tijeku putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te telefona: 098/963 1057.

Kako nam je rekao Domagoj Ajman, tajnik Sportske zajednice kotizacija iznosi 500 kuna po ekipi. Nagradni fond će ove godine biti bogatiji. Pobjedniku će pripasti 16 tisuća kuna, drugom finalistu 6 tisuća, trećeplasiranom dvije i pol, dok će četvrta ekipa na turniru zaraditi 500 kuna. Utakmice će se igrati u večernjim terminima s početkom u 19 sati (moguće pomicanje na ranije, ovisno i broju ekipa), s tim da su predviđena dva slobodna dana u tjednu, a svakako ona kad nastupa reprezentacija Hrvatske na ovogodišnjem EURU (18. i 22. lipnja). No eventualni kišni dani, znamo iz iskustva, ovu početnu matematiku mogu lako pobrkati.

Sudeći prema dosadašnjim prijavama turnir obećava. Dosad je prijavljeno 10 ekipa, s tim da organizatori navalu interesa očekuju u posljednjem tjednu prijava. Ulaz na turnir bit će besplatan, posjetitelji ulaznicu neće naplaćivati, ali će moći u posebnu škrabicu postavljenu na ulazu priložiti dobrovoljne priloge.

Na službenim stranicama SZGP ovih dana će biti objavljen i javni natječaj, za ugostiteljsku ponudu, najavljuje Ajman, čime bi kompletirali ovogodišnju organizaciju ljetnog turnira, godinama jednog od najposjećenijih sportskih gradskih programa.

Više aktualnih informacija vezanih za turnir, kao i popis prijavljenih ekipa možete pronaći na facebook stranici Malonogometni turnir Pakrac.

Prošlogodišnji 23. turnir osvojila je ekipa Drvo promet iz Pakraca. Naslov su osigurali boljim izvođenjem penala protiv bjelovarskog Domorada. Treće i četvrto mjesto osvojile su Elite Academy i CB Jet Set.