pehar mladi pioniri

Juniori pakračkog Hajduka (U-18), trenera Darija Škariota sinoć su u zadnjem kolu županijske nogometne lige pobijedili vršnjake Graničara iz Zagrađa rezultatom 12:2 i osvojili prvo mjesto, koje su osigurali već ranije. U 20 utakmica su ostvarili 17 pobjeda i tri poraza s 51 bodom i gol razlikom 112:26. Niko Čuljak je postigao 29 golova, Fabijan Nikić 22, Matija Benković 18, Leonardo Rusmir 15, a Marin Čakarić devet. Pehar im je uručio Siniša Grubišić, povjerenik natjecanja Županijskog nogometnog saveza za mlađe kategorije koji je tom prilikom naglasio da uspjeh nije slučajan već je odraz kontinuiranog kvalitetnog rada u Hajdukovoj školi, a to je ilustrirao podatkom da je kapetan ove generacije Sven Babojelić u četiri godine juniorskog staža osvojio tri titule županijskog prvaka. 

Sila Sven

Juniori dodjela

Pehar za osvojeno prvo mjesto, također u županijskoj ligi, u subotu je dobila i selekcija mlađih pionira (U13) trenera Viktora Trbare. Oni su u zadnjem kolu na svom stadionu pobijedili vršnjake Slavije iz Pleternice s 9:0, i s 18 pobjeda, jednom neriješenom i samo jednim porazom uz osvojenih 55 bodova i gol razlikom do 142:13 uvjerljivo osvojili prvo mjesto. Specifičnost ove ekipe je da su svih 15 igrača, uključujući i golmana postigli tijekom sezone najmanje po jedan gol, a najviše Leo Komarić 23, Leon Rendić 19, Jakov Švajghart, Luka Tepurić i Leo Tepurić 15, Tomislav Bišćanin 13 i kapetan Sven Andričić 12. I njima je pehar uručio Siniša Grubišić.   

mladi pioniri 21

Stariji pioniri gol do prvaka

Prvo mjesto nije uspjela izboriti selekcija starijih pionira (U15) trenera Darka Kelemena. U odlučujućoj utakmici u nedjelju oni su u Velikoj trebali pobijediti izravnog suparnika domaćina NK „Papuk“, no odigrali su neriješeno 1:1, i s 49 bodova iz 20 utakmica uz gol razliku od 82:12, s bodom manje od prvoplasirane Velike i drugoplasirane Požege, završili natjecanje na trećem mjestu. Tijekom sezone najbolji strijelac ove Hajdukove kategorije je Florijan Škariot sa 17 golova, Ivan Benković 15, Lovro Bruneta 13, Stjepan Dietzman 10. 

U 11 ekipa

Prvenstvo je završeno i za limače (U11) trenera Dubravka Ljevakovića koji se jedini natječu u međužupanijskoj ligi Brod-Požega. U subotu u zadnjem kolu uvjerljivi su bili protiv vršnjaka Dinama iz Vidovaca 9:0 te sa 17 bodova iz 18 utakmica uz gol razliku od 29:36 u konkurenciji 10 ekipa završili na sedmom mjestu. Tijekom sezone, najbolji strijelac ove Hajdukove kategorije je Erik Rek sa šest golova, četiri je postigao Ivan Ilinković, a po dva su dodali Stjepan Kiš, Roko Kokalović i Noa Lopar.

Najmlađi još igraju

Prvenstvo nije završeno jedino za najmlađe, selekciju početnika (U9) trenera Dubravka Ljevakovića. Oni danas imaju posljednju ligašku utakmicu protiv Virovitice. No kako zahvaljujući svih 17 dosadašnjih pobjeda imaju 12 bodova prednosti, ovaj dio natjecanja u Bjelovarskoj županijskoj ligi – skupina jug će završiti uvjerljivo na prvom mjestu s 54 boda i gol razlikom (dosadašnjom) 171:9. No kako se ova liga igra u dvije skupine, za končanog prvaka će u dvije utakmice igrati protiv prvaka pobjednika iste lige, skupina sjever, najvjerojatnije NK Bjelovara. Prva utakmica se igra 5. lipnja u Pakracu, a uzvrat 12. lipnja u Bjelovaru i bolji iz te dvije utakmice će biti ukupni prvak. Erik Rek je u ligi postigao nevjerojatnih 61 gol, Roko Kokalović 39, Ante Bahnik 18, Petar Kratki 17, Ivan Tutić 11, Luka Levanić 10, Noa Butlar devet.

Rek Koklaović