P2058148

U 22. kolu Međužupanijske lige Brod/Požega Hajduk je pogotkom Stjepana Petrovića u 76. minuti s minimalnih 1:0 pobijedio drugoplasirani Svačić.

Vrlo dobra utakmica dvaju kvalitetnih takmaca odigrana je pred pedesetak gledatelja raštrkanih posvuda oko igrališta, osim na glavnoj tribini, a obilježena je ponajprije velikom nervozom prisutnom od samog početka utakmice. Dodatno je potencirana od igrača Svačića, njihovim pomalo iritantnim simuliranjem i izležavanjem na travnjaku, kao i čestim agresivnim komentiranjem odluka glavnog suca Gavranića koji je to propustio ozbiljnije sankcionirati.

P2058160

P2058157

Tijekom susreta Hajduk je imao inicijativu i držao posjed, ali nije bio dovoljno opasan u završnici. U prvom dijelu bilježimo tek jednu složenu prijetnju zelenih upućenu preko iskusnog Komljenovića, nakon što je dočekao sjajnu dugu loptu Kovačića i oštro šutirao, ali samo u dobro postavljenog vratara Vrljića. Gosti su se znalački branili i na trenutke pokazivali zašto su drugi na prvenstvenoj ljestvici. Tehnički odlično potkovani lako su iznosili loptu u bezopasnu zonu gdje su se, predvođeni odličnim Vrhovcem, pokušali nametnuti posjedom. Hajduk to, međutim, nije dozvoljavao, obrana na čelu s Baškierom je korektno odradila posao i goste svela na tek jednu ozbiljnu prijetnju u 37. minuti kad su nakon brze akcije pogodili stativu. Nastavak susreta donio je konstantni pritisak Hajduka, koji je napokon urodio plodom u 76. minuti kad Grafina sjajnom loptom u prostor ubacuje Komljenovića, a ovaj povratnom pronalazi usamljenog Petrovića koji rutinski pogađa za konačnu pobjedu domaćina.

P2058175

– Čestitam dečkima od sveg srca na prikazanoj igri, želji, borbi i svim zadacima kojima smo se dogovorili i koji su to lavovski odradili… bravooo!! Zasluženo smo pobijedili mada moram pohvaliti i goste na dobroj i muški odigranoj utakmici. Mi se okrećemo nastavku prvenstva i napraviti što bolji rezultat do kraja i tome što nas očekuje – izjavio je Tomislav Kužilek, trener Hajduka.

Nakon ove pobjede i nekompletnog 22. kola Hajduk je na 6. mjestu s 33 boda. Do kraja prvenstva je još četiri kola, a idućem Pakračani putuju u goste lideru prvenstva, neporaženom Omladincu iz Gornje Vrbe.
Hajduk je protiv Svačića igrao u sljedećem sastavu: Putak, Komljenović, Dupor, Baškiera, Grubišić, Petrović, Joščak, Dietzman (od 83’ Nikić), Zandona (od 71’ Čuljak), Grafina, Kovačić (od 86’ Benković).

P2058154

P2058129