Penal Grafac

S uvjerljivih 4:0 Hajduk je u 20. kolu Međužupanijske nogometne lige Brod-Požega došao do novih bodova u utakmici na domaćem terenu protiv Zadrugara iz Oprisavaca pri čemu je pitanje pobjednika riješeno već do poluvremena jer je Alen Grafina, ponovo najbolji igrač Hajduka, postigao tri pogotka. Utakmica je za Hajduk počela odlično jer je doslovno u prvom napadu gostujući igrač srušio u šesnaestercu Darka Kovačića pa je Grafina svoj prvi gol postigao već u 2. minuti iz jedanaesterca. Nakon odličnih Hajdukovih 10-tak prvih minuta, inicijativu preuzimaju gosti i u narednih dvadeset su imali dvije prigode za izjednačenje. No u 35. minuti Franko Zandona odlično iz polukontre proigrava Grafinu koji sam izlazi ispred istrčalog golmana te ga inteligentno i tehnički savršeno lobuje.

penal Kovačić

Svega četiri minute poslije Grafina s ruba šesnaesterca preciznim udarcem u „malu“ mrežu  trese mrežu i treći put na ovoj utakmici, ukupno 14. put u prvenstvu.

U drugom poluvremenu gosti nisu pokazali previše volje za stizanjem zaostatka, a Hajduk je sigurnom igrom čuvao prednost  koji je u 68. minuti i povećao. Strijelac je bio Darko Kovačić koji se najbolje snašao nakon kornera  i lošeg istrčavanja gostujućeg golmana uspio ugurati loptu preko crte.       

skok

S ova tri boda Hajduk je nakon nepotpunog  20. kola ostao 8. na tablici, ali se najbližim pratiteljima odlijepio na sedam bodova prednosti. Osim zbog bodova pobjeda je značajna i zbog toga jer je Hajduk u dosadašnjem dijelu prvenstva pobjeđivao ekipe sa začelja tablice, a ovo je prva pobjeda protiv nekog iz vrha jer su gosti iz Oprisavaca do jučer bili treći. U zadnjih šest kola Hajduk igra protiv četiri ekipe iz gornjeg dijela tablice i dvije protiv protivnika koji su lošije plasirane od njega. Prva takva utakmica je idućeg vikenda kada Hajduk gostuje u Jakšiću.     

SASTAV: Putak, Dupor, Baškiera., Kligl, Kovačić (od 72. Čakarić), Zandona (od 64. Čuljak, Petrović, Dietzman (od 64. Benković), Grafina, Komljenović. Trener Tomislav Kužilek.

Igra