Glavna Leon

Pakrački MMA borac Leon Krajačić 10. travnja u Zagrebu ponovo ulazi u kavez kao sudionik jedne od četiri predborbe finala Armagedon turnira koje se održava u organizaciji FNC-a. Leon će se u kategoriji do 84 kilograma boriti protiv srpskog borca Vlaste Čepe, a pobjedu će pokušati izboriti u tri runde po 5 minuta.

22-godišnjem pakračkom ratniku ovo je deseti meč u karijeri dugoj sedam godina. Kako sam kaže, trenira cijeli život, a bori se od 15. godine. Dosadašnju statistiku dijeli na amatersku gdje je neporažen dobio šest mečeva, te profesionalnu u kojoj zasad ima omjer 2/2.

„Dok je u amaterskom dijelu išlo nešto lakše, u profesionalnom dijelu sam okusio i poraze. Izgubio sam primjerice u Puli gdje sam nastupio nezaliječen, no brzo sam se oporavio i uzvratio pobjedom u Srbiji tjedan kasnije na uglednom AD Boyka Figth Nigthu gdje sam porazio domaćeg borca Nikolu Ugarkovića“, priča mladi Krajačić i otkriva da spomenuti mečevi datiraju još iz starog normalnog, tj.  iz veljače 2020. godine, prije pojave korone.

Screenshot 2021 04 06 10

Vrijeme sportske neizvjesnosti, uslijed epidemioloških mjera obustave natjecanja, provodio je u treningu te sparinzima koje je odrađivao po borilačkim klubovima Slavonije, najviše Osijeku i Belišću, te onima u Zagrebu. Spariranje, dodaje, traje nekih 5, 6 rundi, a trenira se tzv. stojka (borba u stojećem položaju) i hrvanje. Njemu osobno draža je borba na nogama nego ona na tlu. Opet, bez hrvanja ne ide i napornim ga radom također uzdiže na vrlo pristojnu razinu.

Danas, vjeruje, kvalitetom pripada u gornju polovicu u konkurenciji 50 aktivnih profesionalaca. Svaka pobjeda diže mu rejting, posljedično i cijenu nastupa. „Ne borim se zbog novca, niti tvrdim da ću jednom biti prvak svijeta. Borim se jer to volim, jer tako živim cijeli život, a za što će to biti dovoljno vrijeme će pokazati.“ Sve vrijeme primoran je održavati pristojnu razinu tjelesne spremnosti, jer poziv za kakav meč može uslijediti i danas za sutra. „Uglavnom to nije praksa, najave se mečevi mjesec ranije kako bi se borci pripremili, ali nekad se dogodi da netko u posljednji tren otkaže i traži se zamjena, tako da treba biti spreman i na to“.

I prihvatiti ponudu, naravno, jer novac ipak u cijeloj priči nije zanemariv faktor. Valja plaćati višednevna putovanja, opremu, noćenja … Dogodi se da još ponekad prespavam i u automobilu, ali ne žalim se. Svaki početak je težak i ja to tako prihvaćam“, tvrdi ovaj skromni mladić koji se zasad oslanja na samofinanciranje. Direktor i zaposlenik  u vlastitoj zaštitarskoj tvrtki Apolo Security, a uz to vodi treninge za sve uzraste u pakračkom borilačkom klubu Crobran.

Svi članovi kluba, kao i svi njegovi sugrađani držat će stoga palčeve 10. travnja za novu Leonovu pobjedu i uspješan nastavak MMA karijere. Svi zainteresirani bit će u mogućnosti pratiti ovu borilačku priredbu 10. travnja od 20 sati uživo putem Youtube kanala medija „24 sata“.