0000000000423459

Hajduk je u 16. kolu MŽNL SB/PŽ kao gost pobijedio Požegu s 2:1 i s novim se bodovima usidrio u mirnoj zoni sredine tablice na kojoj sada zauzima 6. mjesto s 23 boda.

Do nove pobjede, nakon one protiv Kaptola na domaćem terenu prije tjedan dana, Hajduk je došao ponajprije nošen sjajnom igrom dvostrukog strijelca Alena Grafine te odličnim intervencijama vratara Andrije Putaka u ključnim trenucima utakmice.

Hajduk je poveo već u 6. minuti, ali domaćini prijete iz nekoliko zrelih prilika koje zaustavlja vratar Putak te gredom iz slobodnog udarca. Nakon  razdoblja domaće inicijative, raspoloženi Grafina svojim drugim golom u 35. minuti podiže prednost Hajduka na 2:0 s kojim se odlazi na odmor. U nastavku Hajdukovci odmah promašuju još dvije izgledne prilike za riješiti utakmicu, što koriste vrlo dobri domaćini i vraćaju neizvjesnost pogotkom u 80. minuti. Međutim, ispostavilo se da je to bilo dovoljno samo za konačnih 1:2 i slavlje Hajduka.

Pozitivan niz od šest osvojenih bodova Kužilekovi nogometaši imaju priliku nastaviti sljedećeg vikenda kad u okviru utakmica 17. kola u Pakracu gostuje fenjeraš Kuzmica. Dobiju li tu utakmicu novim će bodovima zeleni opušteno dočekati nove izazove, ovaj put protiv brodskih ekipa. Naime, u 18. i 19. kolu sljede dva gostovanja protiv Mladosti u Sibinju te ono u Sikirevcima. Nakon toga u Pakrac u 20. kolu stiže Zadrugar.

Tablica

„Velika tri boda za nas. Potvrdili smo dobru igru i pristup iz prethodna dva kola. Dečki su danas bili izvrsni svi do jednoga. Disali smo od prve do zadnje minute kao jedno i to nam se je vratilo. Ovu pobjedu posvećujemo našem kapetanu Baškieri povodom rođenja kćerkice. Domaćinima čestitam na fer i korektnoj igri, komentar je trenera Kužileka.

Sastav: Putak, Keć (od 50’ Čuljak), Kligl, Baškiera (C), Komljenović, Dupor, Grubišić, Dietzman (od 46’ Joščak), Grafina, Zandona, Popović (od 75’ Kovačić).

Lipik je u 16. kolu kao domaćin pobijedio Svačić s 3:1, a utakmicu su riješili u prvih 15 minuta golovima Alviža, Jozipovića i Kaurina. Na tablici su na 4. mjestu s 28 bodova.

U 1. ŽNL nakon prošlotjednog lokalnog derbija i slavlja Obriježana, Dobrovčani su se brzo oporavili i slavili kod kuće protiv H. Dragovoljca iz B. Drenovca s minimalnih 1:0, gol je na asistenciju Merkaša postigao Tutić. Croatia iz D. Obriježi je isti dan poražena u Trenkovu kod Sloge s 2:0. Izdvojimo da su Obriježani primili gol već u 2. minuti susreta, te da je kapetan Giacometti u 13. minuti promašio penal za izjednačenje.