P5217980 Medium

Pobjedom protiv Kaptola od 3:0 u 15. kolu MŽNL Brod Požega Hajduk je prekinuo neugodan niz od šest prvenstvenih te sada s 20 bodova na kontu mirnije čeka nastavak sezone.

Utakmica je zbog korona mjera igrana pred praznom glavnom tribinom, ali uz solidnu podršku navijača s javne površine istočnog nasipa.

Od prvog zvižduka solidnog suca Banovića vidljivo je bilo da su gosti u Pakrac došli s ciljem očuvanja vlastite mreže, a sve ambicije odnosno sve karte za nešto više stavili su na još uvijek sjajnog Milu Pavelića koji je, doduše samo povremeno, znao zabrinuti jučer dobru Hajdukovu obranu. Stvorili su gosti tako i jednu stopostotnu priliku sredinom prvog dijela, ali je sjajno reagirao domaći vratar Putak i spasio mrežu. Sve ostalo bilo je na strani agilnijeg, čvršćeg i odlučnijeg Hajduka.

Terenska nadmoć potvrđena je u 35. minuti nakon što je Grafina odlično predvidio pogrešku gostujuće obrane koja promašuje loptu i sjurio se po desnoj strani u šesnaesterac gostiju. Uz malo sreće uspijeva uposliti strijelca Zandonu koji neometan šalje loptu u praznu mrežu za vodstvo 1:0. Nakon odmora, Popović podiže na 2:0 u 52. minuti, a konačan rezultat nakon uigrane akcije u 64. minuti postavlja svojim drugim golom Zandona. Kroz srce Kaptolove obrane Petrović majstorski upošljava utrčalog Keća koji iz trka centaršutom pronalazi usamljenog Zandonu za efektan pogodak glavom u daljnji kut nemoćnog golmana Kaptola Romića za krajnjih 3:0.

Ovom pobjedom Hajduk je došao u nešto sigurniju zonu, a učvrstiti tamo položaj imat će dobru priliku već idućeg vikenda kad gostuje kod pretposljednje Požege koja je jučer slavila kod fenjeraša Kuzmice s 2:0.

Također, dodajmo i podatak da je Lipik 1925 izgubio u Jakšiću s 1:0. Međutim, Lipičani imaju komotnu situaciju i na kontu 25 bodova što ih i dalje čini legitimnim kandidatom u borbi za 2. mjesto na prvenstvenoj tablici, odmah do neprikosnovenog Omladinca GV.

 P5217960 Medium

P5217911 Medium

P5217920 Medium