banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

IMG 3953 scaled 1024x614 c

Nakon individualnog rada tijekom siječnja na koji su nogometaši Hajduka bili osuđeni zbog primjene korona mjera, od 1. veljače napokon su započeli s kolektivnim treninzima na otvorenom. U pripremnom razdoblju koje je u tijeku, to uvelike sliči normalnim vremenima, iako su igrači i dalje primorani presvlačiti se na otvorenom ili u automobilima, odnosno ne koristiti svlačionice.

 

Isto tako, zbog trajanja mjera zabranjene su i prijateljske utakmice pa je zajednički trening zapravo jedino što je u ovom trenutku seniorima dopušteno. To donekle zadaje glavobolju treneru Tomislavu Kužileku koji sa zebnjom očekuje 15. veljače za kad je najavljena nova rasprava o daljnjoj relaksaciji mjera te otvaranju sportskih borilišta za nižerazredne klubove.

„Naravno, danas je lakše nego prije jer barem treniramo zajedno. Treninzima prvog tima priključeni su talentirani juniori pa sada u kadru imam 26 igrača i može se kvalitetno raditi. Šteta što su i dalje zabranjene trening utakmice, već do sada smo zbog zabrane propustili šest dogovorenih provjera. Nadam se da je tome odzvonilo i da ćemo od 15. veljače konačno zaigrati. Ako tako bude, prvi suparnik će nam biti Kutjevo u vikendu 20./21. veljače. Osim toga do početka prvenstva, koje počinje sredinom ožujka, mogli bi u idealnim okolnostima odigrati još najviše tri prijateljske utakmice“, kazao nam je strateg Hajduka Kužilek.

Danas je sa svojim novim suigračima trenirao i Matija Joščak, zasad jedino zimsko klupsko pojačanje pristiglo iz NK Osijeka. Godine kvalitetnog rada u prvoligašu Drave zasigurno će doprinijeti tome da Matija osjetno pojača konkurenciju „zelenih“ na pozicijama posljednjeg i srednjeg reda. O odlascima iz kluba, unatoč pojedinim najavama, još nema jasnih informacija pa valja pričekati naredne dane kad će se konačno znati s kojim će snagama Hajduk u borbu za smještaj u gornji dom MŽNL Brod-Požega.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.