banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

Slavko Vuić 1024x614 c

Sportski siječanj je prošao u iščekivanju nove odredbe Nacionalnog stožera Civilne zaštite, suprotne od one koja je do daljnjeg zabranila sve sportske aktivnosti na amaterskim razinama. Njome je, međutim, od 1. veljače od kolektivnih sportova doista „odmrznut“ tek nogomet dok će lokalni rukometaši, odbojkašice, kuglači i ostali sportski korisnici dvoranskih ili sportova zatvorenog prostora ostati u lockdownu. Sve trenažne aktivnosti odrađivat će individualno ili kolektivno na otvorenom prostoru, što naravno izuzima natjecateljske provjere. Revidiranje novih mjera najavljeno je za 15. veljače, ako okolnosti dozvole.

 

Najnestrpljiviji su bili nogometaši lokalnog ligaša Hajduka koji su u normalna vremena, pred kraj siječnja, već dobrano zagazili u zimske pripreme. Slavko Vuić, sportski direktor kluba otkrio nam je kako su oni proveli dane u sportskoj izolaciji, ali dodao i poneku novost vezanu za predsezonu i  nastavak prvenstvene polusezone u MŽNL predviđene za sredinu ožujka.

„Neugodna je bila ova situacija s obustavljanjem svih aktivnosti, jer igrači su službeno u mirovanju od 23. studenog kad su završene polusezonske obveze. Osim toga, uslijed svega, nije bilo niti zimskih dvoranskih turnira koji su garantirali kakvu takvu aktivnost igrača pa ne znamo što doista očekivati na prvom okupljanju. Igrači rade zasebno po programu trenera Kužileka, no jedno je raditi kod kuće sam, a drugo u grupi pod trenerskim nadzorom“, kaže Vuić i dodaje da je s druge strane vrlo aktivan stručni stožer, ponajviše po pitanju igračkog kadriranja. Prema njegovim riječima Hajduk trenutno u seniorskom pogonu ima 18 igrača plus 5 juniora. U odnosu na prošlu sezonu svoj su klupski status najavili zamrznuti Svjetličić i Krpan zbog studentskih, te Krenek zbog poslovnih obveza.

S.Vuić: Igrači nestrpljivi, klupski stožer aktivan

„Dogovorili smo dolazak Matije Joščaka iz HNK Osijek koji je u prošloj sezoni igrao na posudbi 3. ligu za NAŠK iz Našica. Naš nekadašnji igrač u mlađim kategorijama osjetno će pojačati konkurenciju na pozicijama posljednjeg i srednjeg reda. Osim njega u pregovorima smo s još nekoliko imena, no zasad ne bih o pojedinostima“, kaže Vuić i otkriva da je klupska ambicija kluba povratak među pet vodećih ekipa na tablici. Već početkom veljače Hajdukovci imaju dogovorene pripremne utakmice sa Slogom (NG), Moslavinom, Slavijom, Daruvarom, Kutjevom, Suhopoljem i Novskom. Nastavak prvenstva je predviđen za vikend 13./14. ožujka kad Hajduk gostuje kod Slavonca u Novoj Kapeli.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.