bgs

Stariji pioniri Hajduka jesenski su prvaci Županijske nogometne lige Požeško-slavonske županije za sezonu 2020/21. Učenici trenera Darka Kelemena bili su uvjerljivi u konkurenciji 11 klubova gdje su u 10 odigranih susreta ostvarili 9 pobjeda i 1 poraz još iz 1. kola s gostovanja kod Lipika 1925 gdje su izgubili s minimalnih 1:0.

 „Iako oslabljeni odlaskom sjajnog Luke Majstorovića u osječki Hypo limač te neigranjem većeg dijela polusezone vratara Mihaela Baloga i Frana Mileka Sahera, bili smo odlični uz tek taj jedan, minimalan poraz od Lipika. Ostvarili smo ukupnu gol razliku 40:7. Ovo je drugi jesenski naslov zaredom i još jednom je ova generacija, koju nose igrači rođeni 2005., dokazala kako pozitivan odnos prema treninzima, timski duh, motiviranost i nogometna inteligencija bivaju nagrađeni rezultatima i igrom“, iskazuje zadovoljstvo trener Kelemen jesenskom polusezonom u kojoj njegovi puleni najefikasniju partiju pružili u 9. kolu protiv Dinama iz Rajsavca kojeg su pobijedili s 11:0.

Posebno su, nastavlja trener ove talentirane generacije, sjajan timski duh pokazali pobjedama protiv jačih ekipa, kao što su Požega, Papuk Velika, Vidovci i Kutjevo, koji igraju i u regionalnoj Kvalitetnoj ligi, tamo gdje je Hajduk igrao godinama.

Iako mu je kolektiv uvijek ispred pojedinca, Kelemen u zaslugama za polusezonski naslov ne može mimoići i istaknute pojedince.

„Uz nositelje igre Stjepana Dietzmana, Matea Širca, Stjepana Kiša, Ivana Benkovića ove jeseni afirmirali su se i prvi strijelac Florijan Škariot i mlađi igrači Romeo Kohajda, Karlo Tomić, Stjepan Mateš, Matko Banović. Pohvalio bih i igrače koji su do sad bili u drugom planu, ali su svojim radom i upornošću dokazali kako mogu biti važan dio ekipe - Patrik Broš, Leo Martinelli, Patrik Mercluft, te najmlađi Ivan Turković, Marko Žilić i Neo Želimorski. Svima njima se krajem jeseni pridružio i dao svoj doprinos jesenskoj tituli odlični mladi igrač koji je došao iz Lipika, Lovro Bruneta. O koheziji i duhu ekipe govori i podatak da se u listu strijelaca upisalo  čak 13 igrača“, ponosan je na svoje prvake Kelemen.

Koliko povjerenja ima u ovaj sastav sjajnih petnaestgodišnjaka Kelemen potvrđuje i sljedećim zaključkom: „Usuđujem se, kao dugogodišnji trener mlađih kategorija, reći da je ova ekipa po pozitivnom pristupu radu i igri, po svom sportskom ponašanju i odgoju na terenu i izvan njega, možda i najdojmljivija mlada ekipa koju sam vodio“, riječi su koje doista imaju težinu, jer dolaze iz usta trenera koji je kroz bogatu trenersku karijeru nogometno odgojio mnoge bivše i sadašnje nogometaše. Ne samo Hajduka, već i ostalih klubova. Od onih u okruženju, pa sve do najvećih u Hrvatskoj.