banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.

Pobjednik Teniske lige Pakrac 2020 je Mateo Krznarić iz Kutine. Drugo mjesto osvojio je Jure Rosić iz Pakraca, dok je treći bio također naš sugrađanin Dario Perković. Krznarić je tijekom lige odigrao 13 mečeva uz 85% uspješnosti, a jedina dva poraza nanio mu je drugoplasirani Rosić.

 

Druga po redu Teniska liga što je odigrana na teniskim terenima unutar pakračkog sportsko-rekreacijskog centra Pakrac, ove je godine, osim igrača s pakračko-lipičkog područja, okupila i tenisače iz Daruvara i Kutine. Ukupno njih 32 bili su raspoređeni u pet jakosnih skupina, a natjecali su se od početka lipnja do sredine listopada. Tijekom ljetnih mjeseci odigrana su tri ligaška kruga.

„Koncept teniske lige u Pakracu pokazao se kao pun pogodak, jer je u dvije godine kroz nju prošlo čak 63 natjecatelja. Kao i prošle, i ove su godine igrači bili kvalitativno  raspoređeni u pet jakosnih razreda (od 1. do 3.B lige) čime je omogućeno međusobno igranje tenisača podjednake kvalitete. Oni najbolji po skupinama nakon svakog su kruga napredovali u viši rang. Konačni pobjednik je ujedno i pobjednik one najkvalitetnije 1. lige, doznajemo od Jure Rosića, predstavnika organizatora ovog natjecanja Sportske zajednice Grada Pakraca.

Prema riječima Rosića  takvu su mogućnost napredovanja ove godine ponajbolje koristili Marijo Komljenović i Saša Gamauf, koji su se odličnim igrama po skupinama u vrlo kratkom vremenskom razdoblju probili do onog najkvalitetnijeg društva. Sljedeće godine je osim nove Teniske lige u singlu u planu i liga parova, a više detalja može se doznati na specijaliziranoj web stranici www.pakrac.tenisliga.com.

 

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.