Pobjedu, neriješeno i dva poraza zabilježili su ovog vikenda naši kuglački klubovi u tri kuglačke lige, ali je uspjeh što su uopće odigrali utakmicu jer je od 17 predviđenih utakmica sedam odgođeno, vjerojatno zbog oboljelih od korone.

Najviše razloga za žaljenje imaju kuglači Lipika 1974 koji su utakmicu 3. HKL na domaćoj kuglani od vodećeg  PKK Halo 192 izgubili za jedan čunj. Konačni rezultat je bio 4,5:3,5 pri čemu su gosti odnijeli bodove zahvaljujući samo jednom čunju srušenom više (3168:3167) u cijeloj utakmici. No tu lipičkoj nesreći nije bio kraj jer je pojedinačni meč D. Šuberta završio posve izjednačeno 2:2 u setovima s po 509 srušenih čunjeva sa strane svakog od igrača.

Da je Šubert srušio čunj više rezultat bi bio obratan u korist Lipika, a da je bilo koji drugi igrač srušio dva čunja više Lipik bi pobijedio s 5:3. Pojedinačne bodove u ovoj utakmici su donijeli odlični otac i sin Mirko (563) i Domagoj (551) Tušim te I. Zandona (551). U istoj ligi prekopakranska Sloga je pobijedila u Požegi istoimenu ekipu sa 6:2 uz pojedinačne bodove D. Blaževića (514), I. Katalinića (507), V. Juranovića (515) i J. Dumančića (499). Na tablici u kojoj su neki klubovi odigrali četiri, neki sedam utakmica Sloga je s devet bodova druga, a Lipik s dva boda posljednji. Prema rasporedu, Sloga bi idući vikend trebala ići na gostovanje vodećem PKK Halo 192, a Lipik dočekuje Lokomotivu 1967, ekipu iz sredine tablice.

Pakrac Papuku treći bod

Neizvjesnosti je bilo i u utakmici KK Pakrac Papuka protiv Podravke koja je odigrana na pakračkoj kuglani u sklopu 9. kola 1.B HKL, a koja je završena neriješeno 4:4. Pojedinačne bodove za Pakrac su donijeli odlični I. Turković mlađi (562) i S. Karačić (561), a dva dodatna poena vrijedna jednog boda su ostvareni zahvaljujući momčadski 103 srušena čunja više. Da je taj višak među igračima, ili bar među setovima, raspoređen drugačije Pakračani su lako mogli do druge ovojesenske pobjede jer su Koprivničani pojedinačne bodove ostvarivali sa za ovu ligu vrlo skromnim rezultatima od 493 i 518 srušenih čunjeva. Nakon devet kola Pakrac s tri boda dijeli upravo s Podravkom zadnje mjesto. Idući vikend gostuju protiv Đurđenovca.

U 2. HKL Slavonski banovac je u 7. kolu poražen na svojoj kuglani od đakovačkog Silosa sa 6:2. Unatoč visokom rezultatu gosti su kao ekipa srušili samo 28 čunjeva više, ali su im čunjevi po igračima i setovima idealno raspoređeni za uvjerljivu pobjedu. Za Banovac su pojedinačne bodove ostvarili uobičajeno Z. Gnezda (555) i A. Marin (521). D. Jozipović (546) je izgubio meč za pet čunjeva, a D. Lepka (523) za samo jedan. Banovac je sa sedam bodova iz isto toliko utakmica na petom mjestu.  Idući vikend gostuju kod posljednjeg Broda.

Gnezda najučinkovitiji

Što se tiče pojedinačnih učinaka u natjecanju za igrača lige u 1.B najbolji učinak ima na 33. mjestu Gordan Špelić s prosjekom od 548 srušenih čunjeva, u 2. ligi je to Zvonko Gnezda koji je s prosjekom od 558,5 čunja sedmi, a dobar je i Davor Špelić s prosjekom od 544 čunja na 16. mjestu. U trećoj ligi. D. Tušim je s prosjekom od 541,5 na četvrtom mjestu.